To jest widok strony w wersji do druku
-
Na razie napisałem do dealera u którego zakupiłem pojazd oraz do najbliższego ASO prośbę o wyjaśnienie czy powinny być czy nie.
Wczoraj na stronie Fiata w czacie z konsultantem poprosiłem o adres mailowy do kontaktu, to mi odpisał, że powinienem telefonicznie na Ciao Fiat ustalić z kim o tym rozmawiac, oczywiście na infolinii też nie potrafili mi podać żadnego adresu mail
Możecie zapodać jakiś adres do FCA Polska?
-
Na stronie Fiat-a jest link kontaktowy.
-
A na info linii mogą zarejestrować skargę i potem przekażą gdzie trzeba...
-
Cytat:
Napisał
Qvadrat
A na info linii mogą zarejestrować skargę i potem przekażą gdzie trzeba...
No to wczoraj jakis totalnie niekumaty koleś był bo on nic nie wie i w ogóle i w szczególe to on mi nie może pomóc. Na stronie fiata nie widze maila, ale napisalem im przez formularz tylko bez zdjęć.
Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka
-
W moim hb 2017 nie ma plastików. Moim zdaniem lepiej niż z plastikami, jest tylko niewielki podłużny otwór. Mniej rzuca się w oczy. Przynajmniej dopóki nie będzie używane.
-
Skoro slynna oslona kosztowala ca 50 pln to taki plastik pewnie z 5. Drozej te telefony wyjda zwlaszcza ze pewnie spuszcza na drzewo.
-
Ja w popie z 2017 mam te plastiki...
-
Nakrętka na wentylku jest ważniejsza niż ten plastik. Auto bez tych plastików jest lżejsze, mniej pali, lepiej przyśpiesza- moim zdaniem same plusy. Bez obrazy ale nie dziwię się że na infolinii zlewają sprawę. Chociaż myślę teraz że to ja jestem dziwny bo od odbioru nie chciało mi się nawet zajrzeć pod schowek czy jest słynna osłona.
-
Niektórzy ciężko zapracowali na tipo i przed zakupem obejrzeli z każdej strony wszystkie wydane złotówki, wiec jak czegoś brakuje a być powinno to tak być nie powinno... zapłacone to ma być...
-
Qvadrat to nie do końca tak - to moje pierwsze salonowe, obejrzane przed odbiorem od góry po spody czy nie porysowane jak wjeżdżał i zjeżdżał z lohry, zmierzony miernikiem ect. Więc skąd ja szaraczek mam wiedzieć, że nad nogami pasażera z przodu powinna być mata wygłuszająca jak jej nawet nie widać, albo dlaczego pod maską nie ma plastiku jako osłona tylko jest goła blacha?
Takich rzeczy nie wie zwykły śmiertelnik, szczególnie jak nie wchodzi na forum marki przed zakupem.
-
Cytat:
Napisał
szutawaldemar
Chociaż myślę teraz że to ja jestem dziwny bo od odbioru nie chciało mi się nawet zajrzeć pod schowek czy jest słynna osłona.
Ja pisałem w kontekście tego.
Swojego prawie wcale nie oglądałem przy zbiorze bo przecież nowy a nie stary i używany wiec co miałoby być nie tak? A tu wylazły potem braki...
-
Myślę że te wszystkie braki składają się na punkt "zmiana wyposażenia dla MY 2108". Od początku 2017 tipo podrożało o ładnych parę tysi, wyposażenie również podrożało, a do tego doszły gówniane oszczędności na osłonkach, zaślepkach, światełkach. Znikają też przydatne rzeczy jak np. składane siedzisko tylnej kanapy- w sobotę zobaczyłem że u mnie w sw kanapa siedzi na sztywno na kołkach. Za okrojenie wyposażenia podstawowego odpowiada pazerny importer.
-
Własnie zadzwonił do nie pan Arek z Legnicy i wysłał mi zdjęcia z dwóch modeli co mają u siebie w salonie. Także nie posiadają tych plastików, ale potwierdził, że warto napisać do Fiata zapytanie o to i jest szansa, że zlecą w najbliższym ASO dołożenie (chociaż wątpię w to, ale co mi szkodzi zapytać).
Rozmowa bardzo miła :)
A jakby na to nie patrzeć samochód już sprzedany i raczej się tam w salonie już nigdy nie pojawi (o czym pan Arek doskonale wiedział :P)
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Chwilę temu kolejny telefon, tym razem z Włoch.
Sprawa zostanie skierowana do centrali, jeśli się okaże, że takie plastiki powinny być to zostaną dołożone w najbliższym ASO :)
-
Jak sie okaze ze platiki powinny byc to bedzie akcja jak z osloną :)
-
Cytat:
Napisał
szutawaldemar
Myślę że te wszystkie braki składają się na punkt "zmiana wyposażenia dla MY 2108". Od początku 2017 tipo podrożało o ładnych parę tysi, wyposażenie również podrożało, a do tego doszły gówniane oszczędności na osłonkach, zaślepkach, światełkach. Znikają też przydatne rzeczy jak np. składane siedzisko tylnej kanapy- w sobotę zobaczyłem że u mnie w sw kanapa siedzi na sztywno na kołkach. Za okrojenie wyposażenia podstawowego odpowiada pazerny importer.
Po czym mogę poznać czy w Tipo sedan mam składane siedzisko czy te kołki? Szarpałem się z tym kiedyś jak basen chciałem przewiezć ale może niedostatecznie mocno szarpałem:D W sedanie na szczęście bagażnik duży, więc udało mi się w końcu tam upchać ale możliwe że po rower będę jechał a nie mam bagażnika na dachu - ktoś pomoże czy mam szarpać do urwania czy to nie ma sensu w sedanie?:) Rocznik 2017 - najbiedniejsza wersja (dołożone tylko złote klamki).