To jest widok strony w wersji do druku
-
Oryginalny filtr masz już założony więc nie musisz kupować innego (fuck logic😉).
Wyobraź sobie, że przyjeżdżasz na serwis przy X kilometrach, gdzie przewidziana jest wymiana filtra powietrza.
Są pewnie tacy, którzy jadąc na serwis wychodzą z założenia, że od tego on jest, żeby wymienić to, co akurat trzeba (albo to, co przewiduje instrukcja), a są też tacy, co będą stali nad mechanikiem (o ile to tylko możliwe) i kwestionowali każdą jego decyzję.
Ja osobiście nie sprawdzam po każdej wizycie na serwisie, czy filtr powietrza, p.pyłkowy czy oleju został wymieniony, a biorąc pod uwagę różnej maści fachowców, równie dobrze mogą wywalić k&n'a i wstawić swój filtr, bo instrukcja tak przewiduje.
Mało to wątków na różnych forach o radosnej twórczości ASO?
Gdzie wtedy bedziesz szukał logiki?
-
Logika jest prosta
1. Serwisuje w aso auto mam zwykly filtr.
2. Sam ogarniam auto kupuje lepszy filtr.
-
Ale ten świat jest prosty.
Swoją drogą informacja na naklejce załączonej do filtra mówi, że jego stosowanie nie wpływa na utratę gwarancji.
Czyli masz prawo stosować taki filtr niezależnie od tego, czy sam serwisujesz auto, czy robi to jakiś Józek z serwisu, w trakcie trwania gwarancji, czy nawet po jej wygaśnięciu, który z liter K&N wie tylko tyle, że ta pierwsza jest wcześniej w alfabecie.
Nie wydaje mi się abyś mógł zmusić serwis do wyczyszczenia filtra i nasmarowania go. I opisany wcześniej zabieg miałby na celu nic innego, jak ewentualne zaoszczędzenie sobie nerwów, czego inni czytający są pewnie swiadomi 😊.
A w temacie tego wątku, to auto doczekało się mycia i wosku. Zdjęcia niestety brak 😊
-
Sam juz nie wiesz o czym piszesz, najpierw żeby podmieniac filtr przed przegladem, zmuszanie do czyszczenia a teraz cos o gwarancji...Rownie dobrze i prosciej jest powiedziec w aso że mam filtr taki i taki, ogarniam go sam i tyle. Sam wymienilem filtr przeciwpylkowy bo chcialem miec weglowy i tak w aso powiedzialem aby nie ruszali.
-
-
1 załącznik(i)
Po aso wolę sam to zrobić, nie będę pisać gdzie bo to ręce opadają.
-
juri...
Czy jako użytkownik mógłbyś coś powiedzieć o tym filtrze? Czy cokolwiek się zmieniło?
No i pytanie, czy serwisujesz auto sam, czy w ASO?
-
Ja pier..... brak słów... żeby nawet to spieprzyc...
-
niestety takie mamy kwiatki :( a filtr założony przed kolejnymi modyfikacjami :D narazie dużej róznicy nie ma, seryjny na pewno ma mniejszy przepływ powietrza bo w trakcie jazdy dość mocnej EGT dość długo się utrzymuje pod 800`C na K&N dużo szybciej spada poniżej 800`C
-
https://www.facebook.com/SzarySleepe..._post_reaction Eibach I dystanse na aucie, bardzo polecam ten setup
-
Dystane jakie ile wysuwaja kolo? Auto o ile siadlo mierzyles? Fajnie wyglada, ciekawe czy progi beda wypiaskowane ;)
-
Cytat:
Napisał
bahamut24
Dystane jakie ile wysuwaja kolo? Auto o ile siadlo mierzyles? Fajnie wyglada, ciekawe czy progi beda wypiaskowane
progi od początku wypiaskowane niestety nie trzeba dystansów ;(
niestety nie mierzyłem ale tam gdzie kupowałem w MotoryzacyjnaPasja zmierzyli -15/-20mm tyle siada Eibach,
dystansy to polski produkt RRCustom +20mm na każdą stronę.
-
Wypiaskowane od poczatku? Chyba czesto po żwirze jezdzisz, jaki przebieg? Chyba ze felgi wychodzą bardziej niż oryginalne
-
Już w rok 30tyś na zegarze, tylko ze trasy lokalne drogi wojewódzkie i powiatowe dużo remontowanych i lakier eco ma ciężko niestety, po wszystkich modyfikacjach będzie regeneracja progów i nie tylko po tym pójdzie dobra folia.
-
Moj tez trasy lokalne i wiejski drogi a progi nie piaskowane.