To jest widok strony w wersji do druku
-
Cytat:
Napisał
marx30
Są różne światła w różnych wersjach. Marudziłem na ten temat. Przy opiniach piszcie jakie macie: odbłyśnik czy soczewka. Ja mam odbłyśnik i IMHO są niezłe. Mega różnica w stosunku do 9 letnich soczewek ale to zrozumiałe
Mijania z reflektorem moim zdaniem są bardzo ok. Drogowe nie zachwycają, ale tam gdzie się zwykle poruszam, rzadko jest okazja, żeby z nich korzystać, więc mam to gdzieś :-)
-
Cytat:
Napisał
bahamut24
Cos krecisz w mijania jest h7 a w drogowych h15?
Nic nie kręcę...u mnie są ledy w lampach i nie ma żarówki H15:smile:
-
No i dlatego slabo swieca. Tak wiem powtarzam sie ;-)
-
Może dobrze że nie ma,bo jak Fiat Prime napisał ile zapłacił za nową H15 to mi szczęka opadła;-)
-
A ja mam z ledami i od razu po zakupie wymieniłem wszystkie h7 na extreme vision philipsa i swieci zajefajnie, o niebo lepiej niż na zwykłych h7...
-
Cytat:
Napisał
jaroslawrak
Może dobrze że nie ma,bo jak Fiat Prime napisał ile zapłacił za nową H15 to mi szczęka opadła;-)
Jakby miał ledy, to by mu się led spalił i dwie szczęki by Ci wypadły :mrgreen:
-
Ale 5 razy lepiej świecą niż projektory soczewkowe w oplu omedze.
-
Ktory rocznik tego opla ? Bo 14 lat to min. jakie moze miec. W tipo po tym czasie beda swiecic tak samo.
-
Ja mogę powiedzieć, że soczewki w Tipo świecą sporo lepiej niż w Bravo II. Nie jest to zasługą, że Bravo miało wypalone soczewki przez kilka lat eksploatacji z uwagi, że zamontowałem do niego światła dzienne i niewiele jeździłem nim na światłach mijania. Techniczna różnica pomiędzy nimi to, że w Bravo było H1 a w Tipo jest H7.
-
Cytat:
Napisał
denon252
Ale 5 razy lepiej świecą niż projektory soczewkowe w oplu omedze.
Miałem większość Opli i tylko światła w Astrze F były znośne.
-
Cytat:
Napisał
drucikfiat
Miałem większość Opli i tylko światła w Astrze F były znośne.
Astra G w czasach swojej świetności miała jedne z najlepszych świateł żarowych. W moim egzemplarzu po 10 latach eksploatacji nadal lampy były w dobrej kondycji.
-
W Astrze G lampy były już z plastiku, w F ze szkła.
-
Cytat:
Napisał
drucikfiat
W Astrze G lampy były już z plastiku, w F ze szkła.
No i? W przypadku kieliszka z którego piję wino, miałoby to znaczenie. Jednak jeżeli klosz lampy jest wystarczająco trwały, to nie widzę różnicy.
-
Ale jak może być trwały klosz z plastiku? Do tego właśnie się sprowadza różnica. Od kiedy reflektory są z plastiku, ich trwałość spadła. Wsiądź do Mercedesa z lat 80, światło z reflektorów jest lepsze niż w kilkuletnim CLS.
-
Cytat:
Napisał
drucikfiat
Ale jak może być trwały klosz z plastiku?
No właśnie pisałem, że w mojej astrze G po 10 latach lampy nadal były w dobrej formie. Kwestia jakości plastiku - co producent sobie zamówił to ma.