To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
Feli alu w Tipku -
Chciałbym zadać pytanie tutaj, dotyczące felg i opon. Nie znam się za bardzo i chciałbym dopytać tutaj dokładnie.
Mam Tipo Hatchback 1.4 T-jet 120 km. Teraz mam je na alufelgach 17 cali.
Chciałbym na zimę kupić nowe felgi 16 cali i opony do tego. Na oponeo znalazłem taki komplet i chciałem dopytać czy napewno one będa pasować do tego modelu.
Opony
https://www.oponeo.pl/dane-opony/deb...91-t#466456858
I felgi
https://www.oponeo.pl/felga-aluminio...x98-00-et39-00
-
Sprawdź dokładnie et w instrukcji bo zdaje się że jest inne niż w tej feldze. Poszukał bym tej opony o wyższym indeksie prędkości. Jeśli masz AC to warto mieć te parametry takie same jak zaleca producent
-
Cytat:
Napisał
Rafal_Sz
Co do śrub to trzeba sprawdzić odsadzenie gniazd od piasty. Przy fabrycznych alu pasują śruby od stalówek, ale juz przy np. felgach ATT dedykowanych do Tipo trzeba kupić dłuższe śruby.
Jeśli mogę dopytać. Jesteś tego pewien? .
Chcę właśnie za zamówić felgi ATT. To i śruby będę musiał gdzieś dodatkowo poszukać.
No jeszcze biorę felgi Dezent pod uwagę. Z tego co czytałem tutaj to wchodzą tam śruby standardowe fiatowskie że tak się wyrażę.
-
Na oponeo wysyłają pasujące śruby tylko trzeba wybrać samochód. Przynajmniej mi wysłali jak zamawiałem też felgi ATT.
-
1 załącznik(i)
Ja na zimę za 300 stówki wyrwałem fele z alfy 7j17, osadzenie i et pasują jak ta lala. Na zimę jak złoto, choć żałuję że nie przemalowałem na grafit przed założeniem opon, w lecie mam ori r17.
Załącznik 44152
-
1 załącznik(i)
dziś załozyłem do swojego Tipo koła na zimę, ori 17" z nowiutkimi oponami
-
Czy wszystkie felgi od alfy pasuja do tipo jezeli tylko maja 5 otworów z poprawnym rozstawem i sa od 15 do 18 cali?
-
Powinny ale zwracaj uwagę również na et.
-
Zgadzam się w przedmówcą, tylko ET sprawdź, ale raczej też będzie wszystko OK, mierzyłem u Siebie 3 kpl i nic nie tarło, ani za obrys auta nie wychodziło. 15, 16, 17 cali telefony jak dwa zdjęcia wyżej podchodzą. Jeden kpl mierzyłem 7,5cala szerokie i też pasowały cacy. Więc jakie Ci się podobają, albo jakie trafisz to kupuj i zakładaj.
Pamiętaj że mamy w Tipkach 5x98, alfa 159 ma bodajże 5x110 i nowsze pewnie podobnie albo inaczej.
Więc z alfy felgi tak, ale do 2004-2005, czyli modele 147/156.