Oj tam widziały - chciałem srebro Tech Pop a dostałem wersję niedoposażoną Tech Pop. Gdybym nie był upierdliwy, to bym to olał, ale brakuje mi akurat i skórki i czujników :)
To jest widok strony w wersji do druku
Oj tam widziały - chciałem srebro Tech Pop a dostałem wersję niedoposażoną Tech Pop. Gdybym nie był upierdliwy, to bym to olał, ale brakuje mi akurat i skórki i czujników :)
wiecie co ja bym nie brał - serio. jednak co fabryczne to fabryczne. Zadnego doposażania. Ale to moje zdanie
A już właśnie wyłączyłem sobie to pipczenie przy niezapiętych pasach, zrobiłem to za pomocą programu AlfaOBD na androida, więcej tutaj :
http://fiatklubpolska.pl/instalacja-...4/3#post273052
Pierniczysz jak mały Kazio po dużym piwie :) Założę się że byś odebrał :P
Przeczytaj że co ja tam napisałem :) Napisałem co zrobić żeby mieć z tego korzyść jeszcze a nie co by było gdyby...
Masz koło lusterka mały wyświetlacz który uaktywnia się po wrzuceniu wstecznego a na nim jest kontur tyłu samochodu i pokazuje Ci czujniki i odległości od przeszkody :) Bardzo fajna rzecz! Mnie to idealnie spasowało bo na słuch nie cofniesz co do centymetra jak w grę wchodzi odległość 10 -20 cm. A na wskazanie wyświetlacza da się i działa to! Pokazuje bardzo precyzyjnie +- 1-2 cm :) Zrobię zdjęcie albo filmik i Ci podeślę.
Zafferano uwierz mi że bym nie odebrał.
Mógłbym założyć się o flaszkę (tylko szkoda że nie będę na zlocie - wesele w rodzinie, k....), że na słuch (fabryczne czujniki, bez wyświetlacza - wersja pop) podjadę na 10 cm. Sygnał ciągły pojawia się przy ok. 30.cm. Uważam że przy cofaniu należy patrzeć w lusterka a nie w wyświetlacz.
Odebrałem wczoraj Tipka po obszyciu i muszę napisać jedno - magia :) Porównałem sobie do fabrycznej kierownicy i ta moja wydaje się przyjemniejsza w dotyku :)
Wyświetlacz mam nad lusterkiem wstecznym więc ogarniam jedno i drugie :) Mnie wystarczy i sprawuje się świetnie na moje potrzeby :) To mój osobisty pogląd dotyczący mojego samochodu i moich potrzeb co by mnie znowu jakiś hejter nie gnoił że moje zdanie ma być takie jak jego bo ono jest jedyne słuszne :)
Dokładnie! Jak pisałem że jest to zrobione lepiej niż w fabryce i skóra na 100% prawdziwa i lepszej jakości (fabryczne na pewno nie są z prawdziwej skóry) to mnie tu hejtowali :)
Porównałem sobie też skórę do kierownicy w Guliettcie ojca swego i muszę przyznać, że ta u mnie ma przyjemną fakturę, nie jest śliska a szwy wyglądają na mocniejsze. Zobaczymy po kkm ale myślę, że warto było pojechać i powalczyć :) Musi mi się tylko wyrobić gałka od skrzyni, bo gdy podnoszę "dzynks" do wstecznego to z powodu obszycia nie spada od razu tylko po sekundzie :/
Po 10000 km i ponad pół roku użytkowania znalazłem jedna rzecz, która mi się w tipo nie podoba;). Kierunkowskazy z tyłu. Jak się stoi kilkanaście metrów od auta to zupełnie nie widać czy mrugają (zamykanie z kluczyka). Mam nadzieję że dla innych kierowców te kierunkowskazy są jednak widoczne ;)
Mnie nie podoba się że fotele przednie nie kładą się do poziomu jak w Puncie (a może nie umiem ich rozłożyć????)
Przy intensywnym deszczu podmaka krawędż podbitki przy uszczelce w bagażniku
To coś, co dają jako skórę to nawet koło skóry nie leżało, ja zacznie mi się z tym coś robić to dam do obszycia, zdaje się w Bielsku jest firma co obszywa - widziałem efekt ich pracy i było to rewelacyjne, jeszcze czerwona nitka - idealnie by pasowała do mojego.
Ale powiem też z drugiej strony - kiedyś jeździłem po kimś autem z naturalną skórą (Croma), minęło trochę czasu zanim doprowadziłem to do porządku bo poprzedni kierujący chyba nie wiedział do czego służy mydło, potrwało zanim usunąłem ten cały brud i może pot z kierownicy zanim udało mi się dotykać jej bez obrzydzenia - skóra jak się o nią nie dba pije wszystko czym się ją dotyka, w tym kontekście ten plastik będzie łatwiejszy w utrzymaniu, ale nazywanie jej przez Fiata skórą to spore nadużycie.
Nie wiem, czy zauważyliście, że śruba mocująca koło zapasowe w bagażniku (o ile je macie ;-) ) przechodzi na wylot przez podłogę, a jej końcówka wystaje pod samochodem i jest narażona na wodę/błoto/sól. Przypuszczam, że po paru zimowych miesiącach, jeżeli czasem się jej nie ruszy, może byś problem z odkręceniem bez użycia narzędzi i chemii.
Czy ja wiem ...w wielu autach jest podobne rozwiązanie i/lub masz śrubę w podłodze z dziurą i koło pod autem.