No dramatu nie ma ale na alusach wygląda lepiej:wink:
To jest widok strony w wersji do druku
No dramatu nie ma ale na alusach wygląda lepiej:wink:
Koledzy z racji tego że od ostatniej wymiany oleju minął rok i 9tys km postanowiłem zalać tipka świeżym smarowidłem. Wybór padł na olej MOTUL 8100 X-CLEAN 5w-40 a filtr oleju to MANN FILTER W610/3. Olej wymieniłem sam w garażu ( posiadam kanał ) i to nie dlatego że auto jest już po gwarancji i żałuję parę groszy więcej na wymianę w ASO ale dlatego że gdy poprzednim razem ASO wymieniło mi olej to niestety wlali ponad pół litra oleju ponad stan więc ja dziękuję za takich fachowców i ich pieczątki wolę zrobić to sam i być pewien że wszystko jest zrobione tak jak należy. Od maja 2016 roku zrobiłem tipkiem 27tys km więc jest to raczej symboliczny przebieg. Przez ten czas wymieniłem 3 razy olej i dwa razy filtr kabinowy oraz powietrza. Jak na razie autko spisuje się bez zarzutu ale to jest zasługa tego że naprawdę o nie dbam i nie męczę. Wymiana oleju jest bardzo prosta i myślę że większość użytkowników sobie z nią poradzi bez żadnego problemu. Przez te 27 tys km nie dolałem do silnika nawet grama oleju więc jestem z tego powodu bardzo szczęśliwy.:lol::lol:
Po takim użytkowniku można kupować samochód ;)
Jak masz możliwości i chęci to po co płacić za wymianę
U mnie aso czy prywatny warsztat - 60PLN za wymianę. Ile dałeś za filtr? Za ten 38 dałem.
Dzięki za miłe słowo. Ja bym chętnie pojechał do ASO ale jednak wolę zrobić o sam i być pewnym że wszystko jest ok. Z filtr zapłaciłem 28zł
No i fajnie :) chociaz czytajac to forum , niemozliwe ze nic sie nie dzieje z autem ;)
Wiesz bahamut tipek nie jest dla mnie narzędziem pracy i to może dlatego nie mam z nim problemów. Jednak na taxi lub uberach auta mają strasznie ciężkie życie:smile:
Poradziłeś sobie z wykasowaniem informacji o przeglądzie?
Pojechałem do warsztatu i tam mechanik skasował informację o przeglądzie cena 25 zł:smile:
Pitu pitu , klima na bank ci wyje, masz piaskownice pod maską, łącznik stabilizatora juz nie raz wymieniony, żłopie ze 3 l /1000km, krzywo naciskasz pedał, lampa lewa paruje,klekocze jak diesel, kierunkowskaz zle sie wlacza, co trzy odpalenia pewnie check radosnie mruga itp itd ;)
Hehe sorry za offtop :)
Coś tam wyje z tej klimy ale bardzo cicho więc się nie przejmuję. Zawieszenie jest liche i nie ma co się czarować ale jak się jeździ ostrożnie to nie ma tragedii:smile:
już z tym liche nie przesadzajmy :) tylko łączniki stabilizatora nad wyraz słabe - ale są jakieś zamienniki wzmacniane ciekawe jak będą się sprawdzać :)
No właśnie łączniki to jakiś żart:mad:
A piaskownice pod maska wlasnie mam i sie zastanawiam jak ten piasek wpada...
W sumie kilku od nas już wsadzało Meyhle HD i nikt nie wymieniał - więc znacznie lepsze niż ori. Nawet jeśli - warto zakupić w lokalnym intercars itd. bo są 4 lata gwarancji bez limitu km.
No akurat Ja jestem bardzo wrażliwy na wszelkie dźwięki dobiegające z auta i silnik nie robiony oraz przy klimie też wszystko jest OK. Mało było czynnika ale na początku lata dodali i było git. Więc możliwe, że koledze też nic nie jest z klimą.
:) pytanko do marnegod4d...ktory raz zalewasz tego motula ??...jesli chodzi o mnie to zalany juz 2-gi raz przy 20tys.km. i bez dolewek miedzy wymianami...owszem ubywa...ale robie max 9-10tys. rocznie i w tedy jakies 60% skali na bagnecie zostaje :)
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
:)...he..he..no ale jakie czaderskie radio...snieznik...snieszka...czy jakos tak :)...
jak ma się garaż z kanałem to jest na pewno dużo łatwiej wymienić olej ale i bez tych udogodnień można zmienić olej nawet i pod blokiem:smile:
Regulamin porządkowy spoldzielni zakazuje takich prac na osiedlu...