to jeszcze brakuje do kompletu srebrnych zarówek od kierunków ;)
w tym stylu
OSRAM DIADEM CHROME PY21W - 2sztuki (4067660536) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
To jest widok strony w wersji do druku
to jeszcze brakuje do kompletu srebrnych zarówek od kierunków ;)
w tym stylu
OSRAM DIADEM CHROME PY21W - 2sztuki (4067660536) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Raczej pomarańczowe zostaną, bo gdy wymienię i boczne, to do nich nie dorwię takowych srebrnych :P Poza tym moim zdaniem pomarańczki nie wyglądają źle.
podziwiam ze udalo Ci sie te kierunki rozkleic :) ja sie poddalem i pomalowalem je sprayem do lamp od zewnatrz :) prezentuje sie godnie :)
Ta, myślałem, że też będą na kleju, ale okazało się, że są zgrzewane. Nie było tak źle, ale udało mi się zrobić jedno pęknięcie, bo je śrubokrętem podważyłem. W palcach poszło, ciężko, ale poszło ;)
Wycena blacharza: Materiał (progi, tylne błotniki, podłoga, lakier, baranek) z robocizną ok. 2000zł :8O:
normalna cena ;)
[COLOR="gray"](Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.[/COLOR]
ja w jastrzebiu robiłem progi z kawałkiem podłogi na czarno cena 900
ja za progi, podłogę, tylne blotniki + ich wyciagniecie o 2 cm na stronę, zrobienie mocowań pod fotele recaro, zrobienie tyłu po kolizji (wymiana+malowanie zderzaka, wyciągniecie i zabezpieczenie pasa tylnego, zaspawanie zamka w klapie + częściowe lakierowanie klapy bagażnika) usunięcie korozji z dołu przednich drzwi pasażera + lakier tych drzwi do listwy, wymiana przedniego prawego błotnika i polerka całego auta zapłaciłem 2300 :P cena materiał + robocizna, jedynie prawy przedni błotnik i tylny zderzak miałem swoje :) ale to może ja dobrze trafiłem bo jak gdzie indziej pytałem to za progi i tylne błotniki wołali ponad tysiaka ;)
Ja za podłogę błotniki itp płaciłem 3tyś. Widzę, że juz nie jestem jedyny na cały południowy Śląsk posiadający cleary. Dobra rada dla ciebie od kolegi który ma już je długo. Zabezpiecz jakoś te dekle od reflektorów gubią się baaardzo szybko nie trzymają wcale a bez nich reflektor się kurzy i dupa.
Pomyśl kolego o zderzakach i klamkach w kolorze nadwozia :D to na prawdę dobrze wygląda
Ja jak kiedys szukalem ktory zrobi mi konserwe sieny to jeden nawet odrazu z miejsca nie pytal co bedzie i ile bedzie robil...tylko ok. 1.5 tys...Bo to materialy drogie itp...
A na moje oko - to poprostu latwy zysk...a jak juz zrobia to malo ich to obchodzi...
Moj ojciec za konserwe forda windstara zaplacil jakies 500 stow...........Podlaskie najtansze :P..
a co za sztuka zakonserwowac sobie samemu i kupic 2 konserwy w spray i poswiecic 2 godz pracy... chyba ze ktos ma ciezki dostep do kanalu jakiego kolwiek..
no wlasnie....kanal robi zawsze najwiekszy problem...Po drugie najpierw trzeba dobrze auto umyc i wyczyscic....przeciez nie polozysz na brud...Drugie 2 godziny do zdjecie boczkow i tez napsikanie..Jak juz samemu robic to dobrze - a nie tak jak oddac w cudze rece i pol zycia zamartwiac sie..czy napewno psiknal..
Kurcze nie wiem co Ty zrobisz w ciągu tych dwóch godzin.Jak już kolega wspomniał,dwie godziny to samo mycie i może trochę suszenia,a gdzie rozbieranie wnętrza,boczków,bagażnika i innych przeszkadzających elementów podwozia i nadwozia :?:
Czasem dwie godziny to ściąga się zderzak....
mówie o samej podłodze bez sciągania niczego..
progi przelać olejem najlepiej.. ja tak robie i narazie brak żadnych oznak korozji..
Przednie lampy reflektory Fiat Siena Palio clean czarny mat Jastrzębie-Zdrój[id1]-20140420-[diplayLink]-13956127@1-20140420150345
Tak, niestety nie będzie dalszej kontynuacji... :(
czemu taka decyzja ??
Bo wywalę 2000zł na progi i mam tylko jakieś dwa sezony spokoju. Wymiana CAŁEGO zawieszenia (amorki, sprężyny, oczywiście jak się bawić to się bawić... - gwincior. Do tego tuleje, stabilizatory, wahacze - wszystko mam wytrzaskane), komplet hamulców (ta sama myśl, co z amorkami - tarcze wentylowane, nacinane, nawiercane, do tego zaciski, na tył też by się jakaś tarczka przydała), muszę wymienić rozrząd, płyny, świece, kable do świec... Pomalować chociaż zderzaki, halogeny wstawić, pobawić się z tylną klapą. Za to co włożę mam 4 takie Sieny :)
[COLOR="gray"](Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.[/COLOR]
Aaa... :D i najlepsze - Żere mi to ponad 10l/100km, a jak depnę, to nie chce jechać :D Sprzedać też nie, i ze względu na inwestycje w to, i fakt, że to goła wersja.
no to faktycznie troche kasy do wlozenia jest .... u mnie teraz ubezp, przeglad i na pewno w tym roku do zrobienia rozrzad oraz hamulce na przodzie :) przydaloby sie tez pomalowac i wygladzic przedni zderzak oraz maske :P to jakie masz plany co do sieny ?:D
Wrak race.
Wczoraj testowana, czy da radę :D