W moim również nie da się aktywować tempomatu :( śledzę temat od dawna i niestety nie ma rozwiązania :(
Plan awaryjny, to przełożyć body, sterownik silnika i imo- jak ktoś ma dostęp do części, to można się pobawić :)
To jest widok strony w wersji do druku
W moim również nie da się aktywować tempomatu :( śledzę temat od dawna i niestety nie ma rozwiązania :(
Plan awaryjny, to przełożyć body, sterownik silnika i imo- jak ktoś ma dostęp do części, to można się pobawić :)
Cześć, już w 2022 r. zamontowałem uniwersalny tempomat, o którym napisałem:
Zamontowałem w swoim Tipo uniwersalny tempomat kupiony na allegro. Aukcja jest na ducato, ale wystarczy skontaktować się ze sprzedawcą, aby przygotował produkt dedykowany do konkretnego modelu. Tempomat/limiter działa prawidłowo. Jest bardzo solidnie wykonany. Manetka z dobrego plastiku, chyba powleczona gumą - tak jak w VW. Tempomat ma możliwość zaprogramowania 2 prędkości, a trzecią można ustawić na bieżąco. Równie dobrze działa limiter - pamięć 2 prędkości plus bieżąca. Obsługa bardzo prosta. Montaż tempomatu przez osobę niedoświadczoną w tego typu działaniach zajmuje ok 3 godzin. Sprzedawca, to bardzo solidny gość. Pan Grzegorz wykazał się dużą cierpliwością i zaangażowaniem podczas mojego montażu instruując mnie przez telefon. Kalibrację urządzenia również zrobiłem pod Jego nadzorem. Kalibracja zajęła może 3 minuty. Wszystko działa tak, jak powinno. Wielkie dzięki dla Pana Grzegorza.
Po trzech latach używania tego urządzenia stwierdzam, że było warto. Działa perfekcyjnie. Z pewnością jest tańszą opcją niż wymiana wszystkich, przez Ciebie wymienionych części, a montaż możesz przeprowadzić sam bez specjalnych narzędzi. Serdecznie polecam. Dziś ta aukcja na Allegro dostępna jest pod:
https://allegro.pl/oferta/tempomat-u...du-12352684395
Witam wszystkich, chciałem się zapytać czy BC w moim tipo obsłuży tempomat 00521337090.
Niestety, nie obsługuje.
To i ja się przyłącze do pytania. Da radę aktywować tempomat?
Załącznik 44899