To jest widok strony w wersji do druku
-
Tez myslalem ze te stacje przy marketach to podejrzane i tankowalem na orlenie. Do czasu az podjezdzamna orlen a tam cysterna rozladowuje lpg i nie mozna zatankowac. No to jade na pobliski auchan skonczylem tankowac odjezdzam a do rozladunku ustawia sie ta sama cysterna co chwile wczesniej na orlenie. ;-)
-
Cytat:
Napisał
marx30
Tez myslalem ze te stacje przy marketach to podejrzane i tankowalem na orlenie. Do czasu az podjezdzamna orlen a tam cysterna rozladowuje lpg. No to jade na pobliski auchan skonczylem tankowac odjezdzam a do rozladunku ustawia sie ta sama cysterna co chwile wczesniej na orlenie. ;-)
Pytanie czy to samo paliwo miała [emoji854]
Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka
-
Cytat:
Napisał
Szary83
Pytanie czy to samo paliwo miała [emoji854]
Skoro byla tam za kilkanascie minut to najwyrazniej to samo, z tej samej dostawy. Generalnie w kontekście fałszowania paliwa (bo dostawców hurtowych lpg to w ogóle jest jedynie kilku, a normalnych benzyn to chyba jedynie orlen/lotos) to bardziej ufam stacjom przy marketach nisz jakimś stacjom niby z marką na franczyzie
-
Cytat:
Napisał
marx30
Skoro byla tam za kilkanascie minut to najwyrazniej to samo, z tej samej dostawy. Generalnie w kontekście fałszowania paliwa (bo dostawców hurtowych lpg to w ogóle jest jedynie kilku, a normalnych benzyn to chyba jedynie orlen/lotos) to bardziej ufam stacjom przy marketach nisz jakimś stacjom niby z marką na franczyzie
Cysterny mają komory, może mieć różne paliwa
-
Jak pracowałem na Statoilu to gaz dostarczał samat zazwyczaj z terminala w kostrzyniu ale jak się kończył a w okolicy nie było cysterny to logistyka potrafiła przysłać nieoznakowana obca cysternę z planty - taki terminal na podlasiu gdzie przyjeżdża między innymi gaz ze wschodu na szerokim torze... i po takiej dostawie czuć było gorsza jakość w czasie jazdy i rosło spalanie. Myślicie ze paliwami jest inaczej? Z zasady jest ok ale są wyjątki od reguły...
-
Jak mi się przypomniało to reset trio B i pomiar na A1 na odcinku 60km, tempomat 130km/h. W aucie 2 dorosłych, 2 dzieci 6-9 lat, bagażnik zapełniony 3/4 a na dachu 3 duże rowery. Wg kompa 10,6L średnia spalania co w realu pewnie da jakieś 11,5 L max.
-
Trasa auchan rumia jakis orlen łódz po A1 363 km, spalił 36.2 litra. Tempomat ustawiony na 145 i kilka przyspieszen 160-180 co by drogi szybszym nie tamować. Komp pokazalsrednią122 kmh. Z Rumii wyjechałem 16:53 na orlenie placiłem równo o 20 bo wiadomosci byly. Zimowe opony
-
Mi średnio wychodzi 8,4 LPG przy prędkościach ok 110. Szkoda że skończyło się tankowanie po 1,49
-
Mi przy jeździe w większości po mieście wychodzi według komputera 7.3-7.5 a w rzeczywistości zawsze w okolicach 8l/100. Denerwujące jest to, że komputer pokazuje już absolutne 0, a w baku realnie jest jeszcze ok. 6l.
-
1 załącznik(i)
Wyjazd wakacyjny tjet sw, koła 16 nadmuchane na max obciążenie zgodnie z instrukcją, 2 dorosłych 2 dzieci, box 410L i bagażnik załadowany na maksa, bez lpg, realnie koło 8,2L max wyszło.
Załącznik 38616
-
To wcale nie taki oszczędny silnik np. 1.3 tce w megane 4 przy prędkościach ok 130 km/h ludzie wrzucają screeny że spalaniem poniżej 6l
-
Cytat:
Napisał
rustin
To wcale nie taki oszczędny silnik
t-jet nigdy nie był oszczędny
-
ktoś kiedykolwiek powiedział, że to mało pali ?
pali jak smok ale stawiam Jacka Danielsa przeciwko Harnasiowi :), że tCe podobnie jak ecobusty i inne po 150 kkm będzie wymagał remontu a t-jet będzie jeździł
-
Wrzucać screen-y to można różne, wszystko zależy od warunków ruchu i itp. Są nawet tacy co twierdzą że jak zatankują paliwo w DE to więcej przejeżdżą w drodze powrotnej do PL niż do analogicznego paliwa z PL;-) Fakt że silnik z bezpośrednim wtryskiem palą mniej, stąd kupując 1.4tjet brałem pod uwagę tylko lpg co i tak wychodzi taniej niż auto z bezpośrednim wtryskiem i zasilanie PB.
-
Cytat:
Napisał
Bronckey
ktoś kiedykolwiek powiedział, że to mało pali ?
pali jak smok ale stawiam Jacka Danielsa przeciwko Harnasiowi :), że tCe podobnie jak ecobusty i inne po 150 kkm będzie wymagał remontu a t-jet będzie jeździł
W tych silnikach remont=połowa nowego. Nie te czasy że się wymieniło tuleje czy pierścienie. tam np. w ecoboostach pęknie głowica i dziękuję. To są silniki które może i mogą uzyskiwać wysokie moce ale raczej chwilowo.