To jest widok strony w wersji do druku
-
Przywróciłem buźkę po zaniku w wyniku aktualizacji softu radia 7.
Co zrobiłem:
Na podłączonym przez bt telefonie przywróciłem aplikacje. Trochę to trwało, po przywróceniu chciałem odpalić mycar ale dostałem komunikat ze niedostępne i by kontaktować się z jakims chujem, to samo z eco drive. Ale już po chwili (telefon wciąż podłączony po bt) wyskoczył na ekranie komunikat ze aby korzystać z UC live musze zaktualizować to UC live czy jakoś tak, kliknalem instaluj i po kilku sekundach już skobczylo - komunikat o powodzeniu. Wszystkie apki dostępne, buźka wróciła i już...
Robiłem to przed 6 rano wiec podłączyłem potem tel kablem i car play tez działał wiec zarzuciłem mapę i w drogę :-)
-
if i installed new firmware will it activate android play ,the radio didnt have android play ?
-
Cytat:
Napisał
ramadanali4
if i installed new firmware will it activate android play ,the radio didnt have android play ?
No [emoji2369]
Wysłane z mojego Mi Note 10 Lite przy użyciu Tapatalka
-
Cytat:
Napisał
ramadanali4
There is another procedure to activate AA... if it is possible in yours case, ofcouse...
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Cytat:
Napisał
ramadanali4
There is another procedure to activate AA... if it is possible in yours case, ofcouse...
-
Lepsze jest wrogiem dobrego.
Po aktualizacji rozmówcy skarżą się na pogorszenie jakości rozmów telefonicznych. Podobno urywa słowa i słychać jak w tunelu. Ja słyszę swoich rozmówców bez zmian.
Ponadto po aktualizacji wykonując połączenie telefoniczne przy aktywnej nawigacji pojawiało mi się takie okno z oznaczeniem rozmówcy. Nie musiałem spowrotem naciskać symbolu nawigacji bo radio automatycznie do niej powracało po nawiązaniu połączenia. To uważałem za praktycznie najistotniejszą zmiane. Niestety zrobiłem przywracanie aplikacji i wszystko wróciło do starego. Tzn. po wywołaniu rozmówcy radio przełącza się na telefon i żeby wrócić do nawigacji, muszę nacisnąć symbol. Kolorowe ono zniknęła, wrócił szary pasek w lewym górnym rogu z czasem połączenia. Czy Koledzy mogliby zwrócić uwagę jak jest u Was przy połączeniu telefonicznym i nawigacji?
Z innych zmian: większą rozdzielczość wyświetlacza co wpływa na poprawę obrazu z kamerki. Odrobinę szybsze działanie. Generalnie, jak któryś z Kolegów radził, jak stara wersja działa przyzwoicie to moim zdaniem na siłę nie ma co poprawić, bo można pogorszyć.
-
Potwierdzam problem z rozmowami telefonicznymi, żona jak jedzie fiatem, a ja drugim to czasem właśnie tak dziwnie jest zniekształcany dźwięk, coś jak tunel, dodatkowe echo i ucinanie, myślałem, że problem jest wtedy, gdy obraca głowę i mówi do mikrofonu, ale to nie to, teraz wychodzi na to, że to chyba aktualizacja. (wcześniej też tak się działo ale zdecydowanie rzadziej)
Wysłane z mojego Mi Note 10 Lite przy użyciu Tapatalka
-
4 załącznik(i)
-
Wcześniej nigdy nikt nie zwracał mi
uwagi, że mnie słabo słyszy. Teraz prawie za każdym razem. I zwróćcie uwagę, że na tym filmiku z testu tipo2021 gość też narzeka, że go nie słychać przez carplay. Ale to nie wina carplay ani android auto. Tylko radia. Bo ja nie dzwonię przez Androida.
Może coś w menu serwisowym radia można poprawić? Pytanie do bardziej zaawansowanych Kolegów. JTN?
-
Sorry. Zaspany chyba jeszcze byłem. No tak, problem dotyczy radio a nie AA. Postaram się dziś sprawdzić u siebie jak z jakością rozmów. Wczoraj też przywróciłem aplikacje w radio bo zniknęła mi buźka w rogu a to jedyny znak że live działa.
-
szczerze... to to bym popierniczył tę buźkę za dobrą jakość rozmów,,, taką jaka była wcześniej... bo ta buźka zawsze raz była raz nie było i po przywróceniu też nie zawsze jest. Generalnie jest - jak auto się porusza... a jak stoi to nie zawsze.... i chyba zawsze tak było tylko jakoś nie zwracałem na to uwagi.
Po przywróceniu aplikacji zaczęło się drzeć żeby zaktualizować Live. I to zrobiłem... chyba niepotrzebnie...
Dla mnie wskaźnikiem, że Live w nawigacji działa był symbol internetu 4G i oznaczenie natężenia ruchu/ korków. Buźką traktowałem jako formę rozrywki jak się nudziłem podczas jazdy i zmiany biegów.... :lol:
-
I znowu mi zniknęła ta buźka... dziś tez zapytałem rozmówcę o jakość rozmowy. Ja słyszę dobrze a on mówi, ze dźwięk dobry ale strasznie go rwie, przerywa...
Jeszcze spróbuje przywrócić ustawienia fabryczne. Nie wiem czy pomoże bo to ewidentnie wina nowego softu radia. Może buźka wróci na dluzej :-)
-
Dokładnie tak samo... Rwie dźwięk... Przywracalem ustawienia fabryczne... Nie pomogło...
-
U mnie problemy przy polaczeniach telefonicznych z dzwiekiem nie wystepuja. Zona mowi ze nawet nie slychac ze samochodem jade ;) Pytanie do osob majacych kamere cofania czy majac wylaczone radio, wrzucenie wstecznego (pokazuje sie obraz to jest ok), po wrzuceniu jedynki (pokazuje sie obraz opoznienia to tez jest ok) a nastepnie jest animacja logo fiata jak przy wylaczaniu radia (tego akurat w poprzedniej wersji nie mialem). Czy u Was tez sie animacja pokazuje? Tak z ciekawosci pytam i czy byla w poprzednich wersjach np 23.00.69. Bo w poprzedniej co mialem (22.....) od razu bylo wygaszenie ekranu bez animacji.
-
1. Tak
2. Masz w ustawieniach wł opcje opóźnienia, możesz to wył
3. Nie pamietam czy jest i czy było. Wydaje mi się że jest logo.
-
Cytat:
Napisał
harry.wesoly
1. Tak
2. Masz w ustawieniach wł opcje opóźnienia, możesz to wył
3. Nie pamietam czy jest i czy było. Wydaje mi się że jest logo.
Dzięki za info. Pierwsze dwie opcje znam. Zastanawiało mnie tylko to logo bo w poprzedniej wersji ktora miałem jej nie było na 100%