To jest widok strony w wersji do druku
-
Cytat:
Napisał
tedybear
Pawełku skąd u Ciebie taki pesymista? Jak znam Ciebie i na tyle co się widzieliśmy to Tobie z buźki usmiech nie schodzi. Nie poznaję Kolegi
Uśmiech jest w dalszym ciągu:smile::smile: ale denerwuje mnie że za ciężko zarobione pieniądze kupiłem pierwszy raz w życiu nowe auto które powinno być bezawaryjne przynajmniej przez kilka lat a tu okazuje się że np: zawieszenie jest zrobione z jakiegoś gównolitu, klimatyzacja nie grzeszy trwałością( sam miałeś tego przykład Tomaszu)itd aż strach pomyśleć co będzie działo się z tym autem gdy będzie mało przebieg 100tys km. Puki jest gwarancja to można spać w miarę spokojnie ale jak się ona skończy i np: padnie nam klimatyzacja która jest napełniona nowym czynnikiem to koszty naprawy będą wyokie
P.S. KIEDY SIĘ SPOTYKAMY TOMASZU????:lol::lol:
-
Pawełku czekam na Ciebie w Szczecinie - jest gdzie spać - koleżanki piękne mam i możemy iść w miasto :)
-
Panowie przez pomyłkę napisaliście to w ogólnie dostępnym temacie;) prosze się wymienić numerami;)
-
TipoSedan nie przez pomyłkę i za późno - już sie dawno wymieniliśmy numerami - pobite gary :)
-
Cytat:
Napisał
marnyd4d
ale denerwuje mnie że za ciężko zarobione pieniądze kupiłem pierwszy raz w życiu nowe auto które powinno być bezawaryjne przynajmniej przez kilka lat a tu okazuje się że np: zawieszenie jest zrobione z jakiegoś gównolitu, klimatyzacja nie grzeszy trwałością
A Tobie coś padło?
-
Cytat:
Napisał
marnyd4d
Uśmiech jest w dalszym ciągu:smile::smile: ale denerwuje mnie że za ciężko zarobione pieniądze kupiłem pierwszy raz w życiu nowe auto które powinno być bezawaryjne przynajmniej przez kilka lat a tu okazuje się że np: zawieszenie jest zrobione z jakiegoś gównolitu, klimatyzacja nie grzeszy trwałością
było kupić daćkę a nie tą turecką taczkę , taka prawda
-
Ale w dacii jest gorsza jakos wykonania wnetrza juz po wyjezdzie z salonu plastiki trzeszcza.
-
Cytat:
Napisał
Godfrey
było kupić daćkę a nie tą turecką taczkę , taka prawda
Ok a jaki model daćki i z jakim silnikiem polecasz mi zamiast tipo sedan 1,4 95KM LPG ?
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Cytat:
Napisał
bahamut24
Ale w dacii jest gorsza jakos wykonania wnetrza juz po wyjezdzie z salonu plastiki trzeszcza.
Zgadza się. Poza tym dacia ma zerowe zabezpieczenie antykorozyjne ... A tipo obustronnie cynkowanie blachy
-
Ten wątek kręci się już że 2 miesiące, tymczasem nadal nie widzę sensownej konkurencji tipka w kategorii cenowej ok. 50 kzł. No chyba że coś przegapiłem. Dacia? C-elysee? Nawet pomijając aspekty techniczne, wyglądają jak z... innej bajki :-D
-
Cytat:
Napisał
bahamut24
Akurat Duster jest bardzo spoko, szczególnie w wyższej wersji. A Logan to jednak ciut niższy poziom. Plastiki potrafią też trzeszczeć w BMW X1 za ponad stówkę https://www.youtube.com/watch?v=rtu5X2xDOyw czy w Mercedesie E https://www.youtube.com/watch?v=uk4FbEvt-Ec a i w innych nie brakuje ...
Nie ma reguły i nie zawsze jest to wyznacznikiem jakości.
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Cytat:
Napisał
kjk
nie widzę sensownej konkurencji tipka w kategorii cenowej ok. 50 kzł.
Opel Astra J w sedanie ... przynajmniej mi się trafiła. Peugeot 301 w dieslu jest tani i przyjemny w użytkowaniu, nowe C'elysee też poprawili w stosunku do pierwszej wersji ... konkurencja nie śpi.
-
Niesamowite to trzeszczenie, gorzej niz w Skodzie:P W biedawersji tipo nie ma co trzeszczeć:P ale ja wolę absolutną ciszę podczas jazdy niż jakieś piękne wstawki bo jak jadę to i tak patrzę na drogę:P a macanie auta na postoju i podniecanie się wykończeniem w drewnie itp to nie dla mnie atrakcje:P
Do Francuzów ludzie mają uprzedzenia związane z elektroniką (sławne kreatiw technolożi) a Opla brałem pod uwagę ale wtedy wydawało mi się, że będę dużo jezdził i zależało mi na silniku pod LPG. Teraz okazało się, że będę robił w obecnej pracy koło 2-4 tys km rocznie, więc nawet wysilonego benzyniaka nie zajadę w 20 lat a cena benzyny przy takich przebiegach jest bez znaczenia, więc na ten moment może bym brał jakiegoś opla albo focusa - te wersje 150km są dość drogie ale obie marki w porównaniu do Fiata dają ogromne zniżki przy targowaniu, więc może bym dał max 20k więcej niż za tipusia a bym trochę poszalał;) jeśli przy takiej mocy w ogóle można to tak nazwać:P ale zawsze to lepiej niż 95km;)
Nawet myślałem nad zamianą ale nie chce mi się*sprzedawać i kupować znowu bo by się jeszcze okazało, że chwilę bym z piskiem opon pojezdził i by mi się znudziło a ile zachodu...
-
Dla nie też żadna radość. Choć powiem Wam że po ostatniej zimie i chemii na ulicach wyleczyłem się z pseudo chromów. Wżery że głowa mała :) pasta polerska i jazda
-
Dzis pokonałem 400 km za 68 zł (tzn.8,51 l LPG/100) pokazując paru niecierpliwym kredensom (jeden migajacy długimi z tyłu) że szybciutko moge przyspieszyc ze 100 na 140 zostawiając ich daleko z tyłu i nie jade specjalnie wolno żeby im tarasować drogę tylko jest jakiś powód (np. duzo nizsze ograniczenie predkości).
M.in. dlatego -tak, kupił bym to auto ponownie. No i ze do bagaznika wchodzi duzo czeskiego piwa ;-)
Ps. Nie tlumaczcie mi po co jest lewy pas bo i tak nim jade na granicy zdrowego rozsadku. To ze gowniarz w starym pudle z tylu go ma mniej nie oznacza ze mam jechac miedzy dostawczakami zwalniajacymi pod każdą górką.
-
-
Cytat:
Napisał
NimnuL
Peugeot 301 w dieslu jest tani i przyjemny w użytkowaniu, nowe C'elysee też poprawili w stosunku do pierwszej wersji ... konkurencja nie śpi.
A co tam poprawili? Dali wygłuszenie pod maską? Z tego co wiem to nie...nadal goła blacha,w bagażniku pod pokrywą też,dalej słabo wyciszone,brak 6b,hacząca skrzynia biegów,już posiadacze wersji benzynowych skarżą się na hałas powyżej 120 km/h...