To jest widok strony w wersji do druku
-
No na to wyglada. Kumpel ma ten sam problem w astrze j bo mowi ze w radiu ma jakies ustawienia pokladowe. W popie wszystkie ustawienia sa w menu glownym. W easy nie wiem. Ja ten ruch zaplanowalem juz na poczatku biorac podstawe + sterowanie na kierze. Nie bylem pewien czy sie uda ale wyglada na to ze jest OK.
-
Mi akurat nie zalezalo bo 5.5" ma wszystko co potrzebne a reszte posiadam w smartphonie :)
-
Tak czy inaczej, to co Fiat, VW itp marki reklamują jako nowoczesne technologie i życzą sobie za to z 5-10 % wartości auta to można kupićw chinach za kilkadziesiąt kruzeiros. I taka pierdoła załatwia wszystkie potrzeby jakie można mieć odnośnie multimediów: krawaty wiąże usuwa ciąże itp. Normalnie auto ma być do jeżdżenia a obecnie najważniejsze są systemy multimedialne. Coś tu k.. wa poszło nie tak
-
Cytat:
Napisał
kjk
Migający przebieg zwykle oznacza konieczność przeprowadzenia procedury osiowania proxy (proxy alignment).
No więc bycia przy okazji w serwisie zgłosiłem problem migającego przebiegu - rezultat jest taki, że osiowanie nic nie dało - komputer pokładowy nie rozpoznaje radia i jak w serwisie powiedzieli "nic z tym nie można zrobić".
Może komuś jednak udało się coś z tym zrobić?
-
1 załącznik(i)
Cytat:
Napisał
letis
No więc bycia przy okazji w serwisie zgłosiłem problem migającego przebiegu - rezultat jest taki, że osiowanie nic nie dało - komputer pokładowy nie rozpoznaje radia i jak w serwisie powiedzieli "nic z tym nie można zrobić".
Może komuś jednak udało się coś z tym zrobić?
Tak jak napisałem - mi nie miga i to bez osiowania. Na noc odpinałem aku ale też na podpiętym radiu wypinałem CAN-controller.
Dówód w załączonym pliku
-
Cytat:
Napisał
marx30
Tak jak napisałem - mi nie miga i to bez osiowania. Na noc odpinałem aku ale też na podpiętym radiu wypinałem CAN-controller.
Dówód w załączonym pliku
mi przez pierwsze 2 tygodnie od zainstalowania radia też nie migało - zaczęło 3-4 dni temu
-
-
Cytat:
Napisał
marx30
może nie przez radio?
może - nie wiem. w serwisie powiedzieli, że przez radio.
-
2 załącznik(i)
Cytat:
Napisał
marx30
może nie przez radio?
Da się sprawdzić przez co to miga? W tym samym czasie co radio nic mi nie montowali.
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Załącznik 31493Załącznik 31494
Może te dane komuś coś powiedzą, bo mi nie dużo mówią.
-
No faktycznie - zainstalowany nieprawidłowy element. Ciekawe dlaczego u mnie nie miga. Może kwestia oprogramowania samego modułu CAN od radia. A radio rozumiem działa tzn wszystkie funkcje sterowane modułem CAN tzn. przyciski,sciemnianie itp.
-
Cytat:
Napisał
marx30
No faktycznie - zainstalowany nieprawidłowy element. Ciekawe dlaczego u mnie nie miga. Może kwestia oprogramowania samego modułu CAN od radia. A radio rozumiem działa tzn wszystkie funkcje sterowane modułem CAN tzn. przyciski,sciemnianie itp.
Nie mam sterowania radiem a na ściemnianie nie reaguje.
-
Powinno sie samo sciemniac jak sie zalacza swiatla i zalaczac wtedy podswietlenie. Masz w ogole ten modul podpiety?
-
Cytat:
Napisał
marx30
Powinno sie samo sciemniac jak sie zalacza swiatla i zalaczac wtedy podswietlenie. Masz w ogole ten modul podpiety?
tak, jest podpięty
-
A podswietlenie przyciskow swieci?
-
Cytat:
Napisał
marx30
A podswietlenie przyciskow swieci?
tak ale to jest sterowane z radia, chociaż jest jeden tryb w ustawieniach który jak wykrywa że włączam światła mijania to mi ściemnia przyciski