U mnie chyba tez łacznik padl. Przy gwaltownym przyspieszeniu z jedynki pukniecie pojedyncze. To moze byc łacznik? 30tys przebiegu.
To jest widok strony w wersji do druku
U mnie chyba tez łacznik padl. Przy gwaltownym przyspieszeniu z jedynki pukniecie pojedyncze. To moze byc łacznik? 30tys przebiegu.
Może być, u mnie też właśnie pukał podczas ruszania z jedynki.
Juz wvzesniej slyszalem jakies gluche pukniecia na nierownosciach ale teraz potrafie "wymusic" ten dźwięk wlasnie dynamicznym ruszeniem... Musze podjechac do diagnosty.
Ja wymieniałem jakieś 2 miesiące temu po 30 tys. na Meyle HD oba. Pukało podczas ruszania i jeździe po nierównościach.
Tez załoze Meyle w razie czego. Zazwyczaj kupuje czesci tej firmy. Organoleptycznie prezentuja sie solidnie.
12000 km przebiegu wymienione oby dwa łączniki stabilizatora. Pytałem czy trzeba parami wymieniać powiedzieli że nie ale chcą mieć ze mną spokój. Do tego wymienione 4 świece bo auto stało 3 tygodnie nie jeżdżone i po zapaleniu paliło na 3 gary i zaczął migać check. Wszystko na gwarancji.
byłem z tym pukaniem u diagnosty. tylko raz udało mi sie "wymusić" to pukniecie. Szarpaki, łomy i inne kwestie poszły w ruch bo nic na kanale nie wykazywało luzów... jestem w punkcie wyjścia bo jedynym pomysłem na teraz to poczekanie az będzie tłukło cały czas gdyz teraz wymieniać łączniki na ślepo to bez sensu.
W moim na razie nie puka,a przebieg dochodzi do 30 tkm.Okazuje się,że Tipo ma takie same łączniki jak wiele innych marek szczególnie z VAG-u.Może warto kupić takie i mieć w zapasie:smile:
Ale jaja...wklejam link z Alle,a ładuje się Ali Express....są dostępne też na Alle łączniki Delphi w cenie +/- 30 zł/szt., które pasują do Tipo i innych marek...
40tys km padł łącznik stabilizatora prawa strona. Zamówiony na allegro FEBI BILSTEIN za 40zł, wymiana na czasie.
Prawie 90.000 przebiegu i zaczął prawy pukać. zamówione polskiej firmy JGR po 50 zł. w swoim Tipku 1,6 automat 2016 rok (LPG założone przy 36.000 i sprawuje się super Tartarini)jak dotychczas miałem wymienioną półoś przy 29.000, ukręciła się, pech, ale był na gwarancji to bez problemu wymiana. a i jeszcze przy 60.000 wymieniłem tylko klocki z przodu, ale to raczej normalne zużycie. A tak to nawet żarówki nie wymieniłem..Tfu, tfu, oby nie zapeszyć:lol:. Prawie 5 lat i właściwie żona hula jak talala do pracy.
Wymienione w moim tipku obie strony przy 30 tysiącach. Stukało na takich drobnych nierównościach przy niedużej prędkości. Zobaczymy ile wytrzymają nowe.
Dzięki. Rozumiem