To jest widok strony w wersji do druku
-
@Szary83
Czytalem na jakims forum - potwierdzone obliczeniami. Przy dziejszych korkach podchodzi pod tysiak. Nawet jesli nie tysiak a 700 to mamy darmowy przeglad gwarancyjny :)
@mechanizator9
kupie choineczke
Mam do Was jeszcze 1 pytanie, moze bylo na jakims watku ale nic fajnego nie znalazlem - o co do cholerki chodzi z czytaniem mp3 z USB w tym samochodzie. Zauwazylem ze mp3 musze wrzucac na pendrive luzem (nie w folderze) wowczas widzi te pliki, w folderze nie widzi zadnych mp3. Czyta z folderow mp4 (muzyka z filmikow) , to jakis niezrozumialy absurd.
-
Jakie radio i jak sformatowany pendrive?
-
Cytat:
Napisał
michael4321
@Szary83
Czytalem na jakims forum - potwierdzone obliczeniami. Przy dziejszych korkach podchodzi pod tysiak. Nawet jesli nie tysiak a 700 to mamy darmowy przeglad gwarancyjny
700-1000 dobrze, tylko przy jakim przebiegu rocznym? I czy liczono tu samo paliwo czy też np. szybsze zużycie chociażby rozrusznika czy akumulatora?
-
Cytat:
Napisał
ciril
700-1000 dobrze, tylko przy jakim przebiegu rocznym? I czy liczono tu samo paliwo czy też np. szybsze zużycie chociażby rozrusznika czy akumulatora?
Pytanie jeszcze czy ten ktoś, kto to tak ładnie wyliczał uwzględnił, że do odpalenia silnika jest zużywane troszkę więcej paliwa
Dla mnie to takie liczenie z dupy za przeproszeniem.
W moim przypadku oszczędność byłaby żadna, bo nie stoję w korkach :D
Na szczęście moja wersja nie była wyposażana w S&S.
-
Macie racje, pewnie tysiak to przesada, ale jakies tam oszczednosci na pewno są. Nawet jak bedzie to 300 zloty to jestem zadowolony. A w korkach stoje duzo a czasem wiecej niz duzo. I ten silnik na prawde gasnie b.czesto i czasem na dosc dlugo. Sumarycznie np 10...12 minut zdaza sie nawet.
@bahamut24
FAT32 8GB. Jesli o to chodzi. Nie formatowany - po prostu podaje jego dane. A trzeba najpierw format?
Radio w sumie nie wiem - musze spr typ o ile widac cos na nim. Radio wyglada na dosc badziewiaste, chociaz nie przeszkadza mi to, lubie prostote i brak dotykowych paneli, to byl jeden z dodatkowych powodow zakupu tego samochodu.
Tak przy okazji - W specyfikacji samochodu mam radio u-connect z portem usb. To u-connect to cos ciekawego?
Wkurza mnie tylko ze nia ma zestawu glosnomowiacego. Jest jakis ciekawy tani wygodny modul do tego samochodu aby kupic i przez bluetooth rozmawiac komorka?
-
Radiem można sterować głosem, więc na upartego nie trzeba palcem po ekranie miziać
Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka
-
Sformatuj na exFAT moze pomoze.
-
Exfat jest dla patyków powyżej 32gb. Tipo kapryśne jest i może trzeba użyć patyka innego producenta...
-
Czy znacie jakis dobry moduł głośnomówiący do tego samochodu? Chodzi mi o zewnętrzny żeby samemu można było postawić/przyczepić gdzieś i przez bluetooth rozmawiać.
Powiem szczerze jest to jedyna rzecz która mnie wkurza - jak producent nie mógł zainstalować głupiego zestawu za 8 EURO??!!
-
Cytat:
Napisał
michael4321
Czy znacie jakis dobry moduł głośnomówiący do tego samochodu? Chodzi mi o zewnętrzny żeby samemu można było postawić/przyczepić gdzieś i przez bluetooth rozmawiać.
Powiem szczerze jest to jedyna rzecz która mnie wkurza - jak producent nie mógł zainstalować głupiego zestawu za 8 EURO??!!
Producent mógł tylko trzeba było domówić za troche wiecej niz 8€ , nie narzekaj klima i radio w standardzie jest 😏
-
Michael4321 wrzuć zdjęcie tego radia to będzie wiadomo jaka to wersja. Co daje Ucconect, pobierasz z sklepu google na telefon aplikację uconnect live która łączy się przez telefon z samochodem, parujesz telefon z radiem i masz podgląd przebiegu, ewentualnych usterek auta które wychwyci komputer, trybu eko jazdy, gdzie auto ostatnio zostawiłeś, stanu paliwa, akumulatora, licznika, odległość do przejechania do następnego serwisu, ... jeśli masz wbudowany zestaw to można dzwonić z radia, wysyłać smsy ... .Oczywiście w zależności jaki masz model radia. Jak wrzucisz zdjęcie wtedy będzie wiadomo.
Tu nawet jest temat o tym tylko trzeba szukać
https://fiatklubpolska.pl/radio-i-nawigacja-tipo-540/radio-uconnect-z-portami-usb-oraz-aux-system-bluetooth-7by-34187/
-
Cytat:
Napisał
michael4321
Powiem szczerze, że brak BT to była dla mnie zaleta :)
Co do obsługi folderów, to podstawowe radio bez BT obsługuje w pełni foldery z plikami mp3 i wma. Nie obsługuje flac.
Można odsłuchiwać foldery oraz foldery z podfolderami. Radio musi tylko zbudować cache, jeśli pierwszy raz czyta pendrive. W trakcie budowy cache nie można przechodzić po katalogach. Po zbudowaniu cache obsługa katalogów działa. Radio zapamiętuje tylko 2 ostanie pendrivy, przy wkładaniu kolejnego musi sobie zbudować cache i to to trochę trwa.
Mam 4 pendrivy z muzyką i wszystkie działają.
-
@bahamut24
Nie chcialem nic domawiac, chcialem auto szybko i od ręki. Traz potrzebuje cos zewnetrznego do gadania w nim bo nie mam innej opcji (nie bede zostawial go w salonie na tydzien zeby mi za 500 zloty grzebali i wbudowywali zestaw glosnomowiacy).
Mowie o czyms takim https://allegro.pl/oferta/zestaw-glo...ive-8353929419 .
@mechanizator9
Dzieki za info. To ten u-connect mnie nie interesuje, nie lubie takich rzeczy. Ok wrzuce wkrotce fote radia.
@zbychbor
,,Radio musi tylko zbudować cache'' - co to znaczy? Wlozylem pena, z folderow nie czyta po 10 odpaleniu auta, tylko mp3-ki (i to tylko niektore!) ktore musza byc luzem na penie.
-
Cytat:
Napisał
mechanizator9
pobierasz z sklepu google na telefon aplikację uconnect live która łączy się przez telefon z samochodem, parujesz telefon z radiem i masz podgląd przebiegu, ewentualnych usterek auta które wychwyci komputer, trybu eko jazdy, gdzie auto ostatnio zostawiłeś, stanu paliwa, akumulatora, licznika, odległość do przejechania do następnego serwisu, ...
-