To jest widok strony w wersji do druku
-
Dziś jestem po przeglądzie LPG, wczoraj przegląd ogólny już poza ASO przy 61kkm.
Samochód działa jak powinien, włączony dotrysk benzynu powyżej 4trpm, zobaczymy jak będzie ze spalaniem benzynu w ferie jadę w góry z Warszawy to się okaże. Podczas przeglądu wszystko było ok, klocki starczą jeszcze na jakieś 7-10kkm. ASO co się okazało wymieniło mi świece przy 30 na NGK po 60+ za sztukę i nie dokręcili korka spustowego od oleju, kapało na płytę i w garażu nie było śladu. Jakie klocki polecacie, żeby na alufelgach nie było widać za bardzo syfu?
-
Cytat:
Napisał
f.lukas
Dziś jestem po przeglądzie LPG, wczoraj przegląd ogólny już poza ASO przy 61kkm.
Samochód działa jak powinien, włączony dotrysk benzynu powyżej 4trpm, zobaczymy jak będzie ze spalaniem benzynu w ferie jadę w góry z Warszawy to się okaże.
Jak dotrysk to rozumiem, ze silnik 95KM? (najlepiej napisać ile koni w "Auto:" bo tjet to tez 1,4:)
Cytat:
Napisał
maslan76
Mój przebieg z LPG 51974 i jest OK
Silnik 95KM?
-
Cytat:
Napisał
greg12345
Ile Cię kosztowała wymiana klocków?
380 klocki, 80 wymiana.
Wysłane z mojego HUAWEI RIO-L01 przy użyciu Tapatalka
-
Cytat:
Napisał
f.lukas
ASO co się okazało wymieniło mi świece przy 30 na NGK po 60+ za sztukę
Masz na fakturze numer tych świec? Ciekaw jestem za co tyle przycieli. Do naszego 1,4 to za 60zł/szt to irydowe Denso są. A NGK są dwa modele za 10 i 15zł /szt. Ale mogę sobie gdybać bez modelu świecy.
Ja zacząłem robić rekonesans na pierwszy przegląd i w jednym ASO chcieli mi wcisnąć kit, że wymienią świece na 1wszym przeglądzie, bo auto ma LPG. Spojrzałem na gościa jak na wariata i spytałem, czy ma zamiar wymieniać mi świece co 15 tyś. km bo mam LPG w aucie.
Inna sprawa, że harmonogram serwisowy Tipo 1,4 95 kunia faktycznie obejmuje wymianę świec przy 30 tyś. km :P
-
Tipo 1.4 95KM + LPG, od 12.2016 81150 km, na taxi, 90% miasto. Wymienione klocki
-
Lukas_Gda wymieniałeś już coś w zawieszeniu???
-
1 załącznik(i)
Cytat:
Napisał
FiatPrime
Inna sprawa, że harmonogram serwisowy Tipo 1,4 95 kunia faktycznie obejmuje wymianę świec przy 30 tyś. km
Przy 30.000 to w EURO 4 i w T-Jet, a w EURO 6 jest 60.000
Załącznik 30667
-
przy 25 tys. km u mnie w TIPO awarii uległa poduszka silnika, wymienili również w ASO na gwarancji łyżkę zmiany biegów,objawy stuki przy szarpnięciach podczas redukcji biegów, wymienili również łącznik stabilizatora
dziwili sie w ASO ze przy tym przebiegu już to siadło, jazda spokojna do pracy, mały przebieg ciekawe
-
Cytat:
Napisał
largo
przy 25 tys. km u mnie w TIPO awarii uległa poduszka silnika, wymienili również w ASO na gwarancji łyżkę zmiany biegów,objawy stuki przy szarpnięciach podczas redukcji biegów, wymienili również łącznik stabilizatora
dziwili sie w ASO ze przy tym przebiegu już to siadło, jazda spokojna do pracy, mały przebieg ciekawe
jak to nie jednostkowy brak jakiegoś mocowania (jak jeszcze kilku takich się trafi) to moze być ciekawie w wersji 95KM;)
-
Cytat:
Napisał
marnyd4d
Lukas_Gda wymieniałeś już coś w zawieszeniu???
Jeszcze nic. Jak na razie wszystko jest ok, a zalicza kilkadziesiąt progów dziennie
-
Cytat:
Napisał
TipoSedan
jak to nie jednostkowy brak jakiegoś mocowania (jak jeszcze kilku takich się trafi) to moze być ciekawie w wersji 95KM;)
Poza słynną "kulką w garnku", dziurą między 1 i 2 biegiem (nie stwierdzam u siebie :-) i brakiem osłony pod kokpitem, reszta usterek opisywanych przez kolegów to raczej przypadki jednostkowe. Zobacz, że mamy tu taksówki z nalotem kilkudziesięciu kkm i tylko klocki hamulcowe wymienione.
-
Trzeba odkopać temat bo sporo czasu minęło. Jak tam przebiegi? Moze komuś z forumowiczów juz strzeliła setka albo zna taką osobę?
-
Takich starych kierowców co już 100 skończyli i dalej jeżdżą tipo nie znam :-)
-
Mi ani wiekowo ani kilometrowo setka nie strzeliła :) ale na osi mam 19000km
-
Tedy gonisz mnie ostro ja ma 19600km:smile: