To jest widok strony w wersji do druku
-
PawełW, jeśli chcesz użyć nieoryginalnego zamiennika kamery, to najważniejsze żeby była ona w standardzie NTSC. Nie AHD, nie PAL, tylko właśnie NTSC (może być taka która ma kilka trybów, wtedy trzeba czasem przeciąć zwory w kamerze, żeby wprowadzić ją w odpowiedni tryb.
Kolejna sprawa to, że fabryczne radio nie ma wejścia cinch na kamerę i trzeba w fabryczną kostkę w odpowiednie miejsca wpiąć piny, do których podłączysz cinch. Nie widziałem nigdzie po internetach takiej przejściówki, z jednej strony mającej cinch, a z drugiej wpinanej do kostki radia do Fiata, więc sam coś takiego zrobiłem, mogę Ci wysłać paczkomatem :)
No i rzadko się tak zdarzało, ale były radia uconnect 7 które nie obsługiwały kamery, jeśli masz paszport radia (lub możliwość zajrzenia za schowek, tam gdzie ono się znajduje) to te radia na naklejce miały dopisek "noRVC"
-
Dziękuję za odpowiedź kamera musi być ntsc to już wiem dzięki przeczytaniu tego wątku, chodzi mi bardziej o typ montażu, są kamerki wpuszczane, do montażu w otworach, są też na nóżkach, są też takie zamiast lampki oświetlenia tablicy.
Jutro sprawdzę naklejkę od radia czy nie ma napisu noRVC dobrze że mi napisałeś.
Mam tipo SW z 2017 roku i w oryginale kamerka była chyba właśnie w obudowie lampki oswietlającej tablice.
Może warto kupoć orginał używany cena około 400 zł ale na aukcjach są przeważnie bez kabla.
Sam tego montować nie będę bo jestem laikiem w tych sprawach, w lutym będę miał sporo czasu to może podjadę do kogoś żeby mi to zrobił
-
W oryginale kamerka była osobno w specjalnej obudowie a nie w lampce.
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Może dokup po prostu oryginał z demontażu.
-
Cytat:
Napisał
Qvadrat
W oryginale kamerka była osobno w specjalnej obudowie a nie w lampce.
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Może dokup po prostu oryginał z demontażu.
W sedanie była jako osobny element, a w hb i kombi zdaje się, że zintegrowana z przyciskiem otwierania. Sedan w najuboższej wersji TIPO (tipo tipo, tak :D ) może w ogóle nie mieć w klapie otworu żeby zamontować kamerę. Tak samo jak nie ma przycisku otwierania klapy z zewnątrz, ani nawet wyciętego otworu.
-