To jest widok strony w wersji do druku
-
Co prawda osobiście nie zrobiłem, ale byłem na pierwszym przeglądzie rejestracyjnym na SKP po 3 latach. Oczywiście zgodnie z oczekiwaniami było doczepienie się reflektorów przednich, cytując "coś mocno świecą, nie ma samopoziomowania i spryskiwaczy". No i trzeba było poduczyć co to palnik D5S, opowiedzieć o granicy 2000Lm. Skrzętnie gość w kajecie zanotował. Z ciekawostek mój był pierwszym 500X, który na tą stację podjechał.
-
1 załącznik(i)
Fotkę zrobiłem :)
Załącznik 35920
-
Położyłem pod maskę woreczek kunagone bo mi gryzoń przegryza przewody, a gdzieś wyczytałem że skubańce zwiewają przed psią sierścią.
-
Cytat:
Napisał
krowka1978
Oczywiście zgodnie z oczekiwaniami było doczepienie się reflektorów przednich, cytując "coś mocno świecą, nie ma samopoziomowania i spryskiwaczy".
A u mnie "słabo czytelna cyfra 0 (zero)" w numerze VIN wybita na podłużnicy pod fotelem.
Po powrocie do domu przyjrzałem się polu, na którym numer jest naniesiony - jest na nim przyklejona przezroczysta naklejka :-) zabezpieczająca.
-
-
Zaraz po gwarancji przepaliła mi się żarówka DRL lewa. Myślę nad ledami, ale póki co dokonałem najtańszej w życiu "naprawy". Kupiłem żarówkę P21W TUNGSRAM za 1zł i w czasie około 10min. wymieniłem. Wszystko działa - jest satysfakcja :)
Dodam, że żarówka świeci identycznie jak drugi oryginał (barwa i moc).
-
Dokonałem próby aktywacji aktywnego tempomatu ACC+. Niestety bez powodzenia,wraz z rynkowym wprowadzeniem zmienili radar. Proxy poszło bez problemu, ale w zegarach pojawił się komunikat "ACC został chwilowo oślepiony". Zapewne można uruchomić dopiero w autach wyprodukowanych po 30.06.2016 - radar ma inny nr części.
Cóż, radaru nie wymienię, za duży koszt.
Miałem zamiar kupić i podmienić przyciski, ale pod warunkiem, że Proxy przejdzie i na zegarach nic nie wyskoczy.
-
Po przekroczeniu 25 tkm usłyszałem sławetne skrzypienie karoserii przy pokonywaniu krzyżowym nierówności. W związku z tym zakupiłem w Ikei filcowe okrągłe podkładki pod krzesła i nakleiłem je w okrągłych wytłoczeniach widocznych po otwarciu drzwi. W te zagłębienia po zamknięciu drzwi wchodzą okrągłe "kołki" zamontowane na drzwiach.
Taką procedurę wyczytałem tu na forum i muszę przyznać, że jest skuteczna !! :)
-
Jest też wada-t podkładki się wygniatają ,więc w schowku też wożę zestawik zapasowych i co miesiąc wymieniam odgniecione. Taki koszt braku nadmiernego trzeszczenia .
-
Może nie dzisiaj, ale wczoraj przyprowadziłem do domu kolejne auto z grupy "F". Zatem pojawił się w domu Fiat Stilo 1.6 16V 5D chyba Activ ze szklanym dachem. Awarii w nim wiele, więc pewnie dużo będzie o tym na forum. Na FKP jestem nowy, ale możliwe, że posiadacze NB powinni nick mój znać z innego forum ;) Przynajmniej Ci, którzy posiadali NB przed 2014 rokiem... zatem wróciłem! :)
Nie znalazłem tematu z przywitaniem, więc witam się tutaj - WITAM!
Zgodnie z tematem, to dzisiaj stwierdziłem usterki auta i jw. jest ich dużo.
-klimatyzacja manualna leży
-coś lata w zawieszeniu lub z przodu auta
-problemy z immo (auto gaśnie, wyświetla się Security)
-cuda w elektryce: poduszki świecą, ABS potrafi pokazać problem, a dzisiaj z kontrolą trakcji
Zatem... postępy prac będą w osobnym temacie.
Jeszcze raz wszystkich witam i do zobaczenia na trasie!
-
Wyważyłem wszystkie koła przy okazji pozbycia się gwoździka z opony . Od początku jak go kupiłem jeździł na wyważeniu fabrycznym .
-
Przy przebiegu 96000 km wymieniłem pierwszą spaloną żarówkę prawego światła dziennego/postojowego. :cool:
-
Dziś zmieniłem buciki na zimowe, przy okazji dwa kołpaczki nie wytrzymały trzeciego ściągania - urwało po zatrzasku :/
-
No jeśli całe auto ma plastiki w tej jakości, to..... czas zacząć się rozglądać za czymś nowym :)
Wiem, brzmi jak żart, ale jak się zastanowić ........... zawsze jest to jakiś powód/argument do zmiany hehehe
-
Niestety plastiki w kolpaczkach od alusów są tragiczne. Ja już z 2-3 wymieniłem z czego 1 przy środowej zmianie na zimówki. Zastanawiam się, czy po prostu nie kupić sobie zaślepek na otwory centrujące z logo Fiata, zamiast inwestować w te kołpaczki.