Chce sie zeby byl schowany wlew gazu to musi tak być, jak nie chce sie wkręcać to zderzak wszystko zmieści ale to juz nie każdemu sie podoba.
To jest widok strony w wersji do druku
Chce sie zeby byl schowany wlew gazu to musi tak być, jak nie chce sie wkręcać to zderzak wszystko zmieści ale to juz nie każdemu sie podoba.
Wkręcenie końcówki to 3 sekundy już nie szukajcie kolejnych problemów.
A takie pytanie jesli juz o LPG mowa, czy trzeba korzystac z koncowki dostarczonej od Tartarini takiej dłuższej którą trzeba wkręcac:
Załącznik 27443
Czy mozna uzywać, a moze mieć nawet na stałe wkręconą taką krótszą?
Załącznik 27442
Czy jeśli to możliwe to jest bezpieczne żeby było wkręcone na stałe?
temperaturę można znaleźć na wyświetlaczu, co do przełączenia na gaz to zależy od temperatury mi dzisiaj rano na zimnym silniku przełączył po ok. 2 nim później dużo szybciej
Zobaczymy jak będzie z wtryskiwaczami MED, w Landi Renzo. Kiedyś były niezniszczalne, teraz ludzie narzekają, że potrafią po kilkunastu tysiącach padać. Na forum skody dużo ludzi pisze, że Skoda (w zestawach montowanych u dilera) odmawiał wymiany wtryskiwaczy zaraz po gwarancji pomimo niewielkiego przebiegu, ale autoryzowane serwisy Landi Renzo wymieniały bez problemu.
Tak wiem ze Landi Renzo w fabryce ale ja w sedanie mam Tartarini z ASO. Tu kolega pisze ze w fabrycznym tez musi wkręcać stad pytanie o krótsza przejsciowke
ja mam fabryczny LPG i trzeba wkręcać długą - nie mam krótkiej przejściówki więc nawet nie sprawdzę - proponuję podjechać do jakiegoś salonu z krótszą i zobaczyć czy pasuje:) Mi tam wkręcanie dłuższej (swoją drogą przejściówka jest w dedykowanym gustownym woreczku) zupełnie nie przeszkadza.
dopiero dwa razy tankowalem lpg do sedana i raczej ta krótsza byłaby za krótka.
Zwykły 1,4 95KM. Jeżdżę dopiero ze dwa tygodnie. Instalacja tartarini. Pali 8L gazu. Ogólnie jest raczej ok.
Dzisiaj tankowałem gaz do Tartarini. Nie da się raczej zamienić na ten krótki bo ten dłuższy adapter jest w sam raz jesli chodzi o długość i nie ma co kombinować bo wkręca sie szybko
A nie jest tak, że jak wkręcisz krótszą to raz: nie zatankujesz Pb i i tak będziesz musiał wykręcić, dwa: nie zamkniesz klapki zasłaniającej wlew - konflikt adapter lpg <-> korek wlewu Pb pod klapką.
Moglbym odpowiedziec na te pytania jakbym mial krotki adapter ale ze nie mam bede uzywal dlugiego ;)