Hej,
Czy relingi z HB pasują do SW ?
Mowa o relingach mocowanych do rantu drzwi.
W SW nie ma wpustów, ale to nie problem.
Ktoś próbował dokupić relingi do wykastrowanej wersji bez zintegrowanych relingów ?
To jest widok strony w wersji do druku
Hej,
Czy relingi z HB pasują do SW ?
Mowa o relingach mocowanych do rantu drzwi.
W SW nie ma wpustów, ale to nie problem.
Ktoś próbował dokupić relingi do wykastrowanej wersji bez zintegrowanych relingów ?
Posiada ktoś na forum Thule Wingbar + stopy rapid 754 oraz kit do tipo 1846? Belki te wkręcane są w fabryczne otwory karoserii w HB? Mógłby ktoś zapodać zdjęcie jak to faktycznie wygląda?
Pytałem jeszcze raz w ASO
Producent nie przewidział belek dachowych do SW bez zintegrowanych relingów.
Kombi bez relingow to wybrakowane auto :-D tak samo jak tipo bez rezawow :-D tylko schować w garażu i nie pokazywać ;-P
Tak schować i przykryć kocem, ale koc musi być po Niemcu i to tylko ze śladami płaczu ze szczęścia, co się znalazł naiwny na jego szrot.
Witam, właśnie montowałem te belki:
https://allegro.pl/oferta/bagaznik-c...016-6748190226
w tipo hatchback. 3 łapy pasowały, tj. weszły dobrze do otworu pod progiem drzwi. Z jedną się męczyłem i podpiłowałem pilnikiem i weszła. Wydaje mi się, że wszystko zamontowłem jak trzeba, mimo tego tylna belka jest około 1cm wyżej niż pierwsza. Napiszcie czy tak może być, bo w sumie nie mam pomysłu. Łapy przylegają. Jaki do tego teraz box. Box z cybantami raczej odpadają, bo ciężko będzie się wstrzelić, bo belki są na sztywno jak to w tipo, poza tym szerokie 8cm.. Co myślicie o tym boksie?
https://toptun.pl/box-dachowy-bagazn...-czarny-p45007
Poniżej zdjęcie:
https://ibb.co/k5mQgVc
A ten bagaznik nie ma rowka na śrubę T?
Jeśli chodzi o boxy to ze swojej strony polecam tego typu montaż do belek, rewelacja. Foty z inter pack tracker 6.6
Załącznik 40481Załącznik 40482Załącznik 40483
Nie będzie nic przeszkadzało. Problemem mogłyby być wsuwki T jak masz jakiś kąt. Pewniej i szybciej montaż jak zapodałem. Założenie boxa samemu trwa już u mnie 5min i gotowy, zdjęcie szybciej.
Opieram się na doświadczeniach. Oczywiście wszystko pewnie będzie ok przy montażu T, napisałem jedynie że cyt"Problemem mogłyby być wsuwki T jak masz jakiś kąt" Żaden montaż na wsuwki nie będzie szybszy i wygodniejszy jak te łapy. Tyle sugestii, pozdrawiam Klubowiczów.
Zamówiłem już box everest montana 530l. Jest 2 stronnie otwierany i ma szczęki które łapią 8cm belki. Cena nawet dobra 920zl z przesyłką. Napisałem do firmy Cruz, dlaczego montując wszystko wg. instrukcji z łapami które pasują i przylegają, tylna belka jest wyżej niż przednia i czy tak ma być. Ja już nie mam pomysłów co mogłem zrobić źle? Za mocno przykręciłem? Chyba jeszcze raz rozmontuje zamienię belki tył przód i zobaczę?
Przyszła odpowiedź z firmy Cruz, dosyć lakoniczna ale przyszła.
"After reviewing your installation we see that everything is done correctly.
In this vehicle, due to the height difference of the roof, it is necessary to have this distribution but it won’t the load in any way, so you can use it without any problema."