To jest widok strony w wersji do druku
-
Cytat:
Napisał
miszko
A to każdy raczej wycina i robi przelotkę. Trochę nawet kucyków się odzyska. Cierpi ekologia.
Ekologia to mit, auta emitują 6 % światowego zanieczyszczenia, w Polce 7 %, w europie 8 %, katalizator wyłapuje, tzw, zanieczyszczenia toksyczne, co mogą powodować np. raka, ale przy pojemności do 800 cc, nie ma to znaczenia, choć już nawet matizy miały katalizator, chodzi raczej o spalanie i jego ograniczenie, 10 % mniejsze spalanie, powodem jest więc, kryzys paliwowy, bo mamy paliw płynnych jeszcze tylko na 100 lat i gazu na 160 lat, węgla na 400 lat, jest.
-
Cytat:
Napisał
miszko
A to każdy raczej wycina i robi przelotkę. Trochę nawet kucyków się odzyska. Cierpi ekologia.
Taaaa, a potem na przeglądzie mi powiedzą, że kiszka ;)
Mnie ZAWSZE sprawdzają spaliny :) A ekologia - jeżdżę na LPG ;)
-
Cytat:
Napisał
pääkäyttäjä
A ekologia - jeżdżę na LPG ;)
No, żeby było śmiesznie, zanieczyszczenie 25 % mniejsze na LPG, ale mówię, ekologia to paskudny, żart, bo juz nawet fiat 125p spełnia wszystkie normy, choć zapłon platynkowy jest zawodny, ale np. caro spełnia normę euro 3, chodzi o spalanie, ale wszystkie auta produkowane już po 88 roku już są eko, lpg tylko częściowo rozwiązuje problem spalania, 260 lat i mamy po paliwie, ale są ogniwa paliwowe i chemiczne wytwarzanie paliw, bo auto elektryczne to fanaberia, i popieranie, węgla i atomu.
-
Możecie przestać gadać o pierdołach pod moim wątkiem proszę?
Lähetetty minun Xperia XZ laitteesta Tapatalkilla ;-)
-
Cytat:
Napisał
pääkäyttäjä
Możecie przestać gadać o pierdołach pod moim wątkiem proszę?
Ok, ale wkurzają, mnie te gatki o ekologii, jak pisałem, że auta to 8% zanieczyszczeń, 80% gospodarstwa domowe i 12% przemysł, tam gdzie pracujemy, dlatego mówienie, że elektryczne auta, to jakaś śpiewka przyszłości, to nadużycie, i ekologia, jak zwykle chodzi o to samo, lobby paliwowe, bo paliw zostało na 100 lat, i trzeba alternatywę wymyślić, ale elektryk nie rozwiązuje, tych problemów, bo pozyskuje prąd z sieci, a więc z węgla lub atomu, a więc dalej stoimy w miejscu, przepraszam, za dygresję w twoim temacie.
-
Cytat:
Napisał
Artur45672
gatki
Gatki to masz na rzyci.Sorki za ot. Musiałem;-)
-
Kataizatory są w zasadzie OK (regeneracja).
Ale żeby było śmieszniej - doszło wypadanie zapłonu na KAŻDYM cylindrze poza nr 1.
Gaz odpięty i to nie może jednak być wina LPG. Chłopaki szukają dalej.
-
Fiat zrobiony. Koniec zabawy w ciuciubabkę z diagnostyką.
Wadliwa cewka na trzecim cylindrze powodująca zwarcie w układzie.
Jeden katalizator wyczyszczony. Wszystko wróciło do normy.
Jutro rano go odbieram.
-
Sprzedasz... Zostawisz?
Wysłano z LG V10 H960A
-
Sprzedaję. Nie chce mi się nic więcej przy nim robić.
W sobotę chyba będę miał nowy nabytek, więc...
-
Dam 3 tysie....:p
Wysłano z LG K10 2017
-
8 i masz w promocji V6 :P
-
Chcesz go oddać za 8?
Wysłano z LG K10 2017
-
To moje minimum. W takim stanie, w jakim on jest.
-
Oooooo, problem z niemrawym odpalaniem znikł. Jeszcze niech mi wydech dokrecą i będzie gites.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...7f322c8467.jpg
Lähetetty minun Xperia XZ laitteesta Tapatalkilla ;-)