To jest widok strony w wersji do druku
-
Wy lepiej mi powiedzcie co jest...Ja czasami mam dziwne uczucie ze pierwszy bieg to jak ruszanie z 3..
Dzisiaj zrobilem zakupy :D....Borygo 10l. plukanke do ukladu chlodzenia. Plukanke do silnika. Olej do skrzyni Tutela. Wosk Collonite. Czernidlo do opon. 4 dodatki do paliwa. Filtr oleju MaNN i powietrza filtron. Plyn Hamulcowy. Gabke do nanoszenia wosku.
Jeszcze wycieraczki musze i zarowki.
A w ASO co to bedzie :D....
Zobaczymy jutro co trzeba w zawieszeniu..
Chyba nic nie zapomnialem....razem ok. 350zl :D...
-
Samochod juz po naprawie..wymianie itp. Ogolnie najwyrazniej problemem bylo EGR. i moze po trochu luz na zaworach. Samochod odrzyl i znowu ma kopa.
Tak jak mowilem poszly do wymiany wszystkie plyny ustrojowe. Klocki Hamulcowe przod i tyl. Tuleje tylnej belki. Naprawiona centralka od tylnego swiatla przeciwmgielnego.
Przy regulacji zaworow zostala wymiana uszczelka. Teraz mam nadzieje ze nigdzie nie bedzie cieklo itp.
Pozostaly prace kosmetyczne.
-
EGR był ruszany/czyszczony?
Dobrze się czyta jak ktoś dba o autko :)
-
niewiem co znaczy W/Z na fakturze..ale elektrozawor tak ma. Zawor EGR pisze odnowiony koszt 5xx zl. Trzeba dbac...bo niestac mnie narazie na nowy :P..a tym bardziej z dpf :P...a temu nic nie brakuje.
Pozostaje pytanie co bylo wina EGR ze sie zapchal....jazda po miescie??czy slabej jakosci paliwo??
-
Nic nie było winne bo niestety przy spalaniu paliwa powstaje sadza która zakleja wszystko co napotka na swej drodze.Niestety ale to jest standard.
-
bravo - Album on Imgur "....Szkoda tylko samochodu, fajny był..."
-
-
-
Tylko nie mów że go skasujesz... Kurcze przecież bym go sobie naprawił i jeszcze tyle kilometrów nim zrobił :placz:
-
Cytat:
Napisał
Zielony
i jeszcze tyle kilometrów nim zrobił
Zielony nic straconego, pewnie niedługo będzie w PL jako bezwypadek.
-
Cytat:
Napisał
marcin.b2508
Zielony nic straconego, pewnie niedługo będzie w PL jako bezwypadek.
Tylko wtedy cena będzie po za zasięgiem.........
-
panowie tutaj podobno w belgii jest inna sprawa - Ubezpieczenie wycenia auto..I szuka kupca - Kupiec jesli daje mniejsza cene..to ubezpieczenie placi dla mnie roznice..takze ja tego samochodu raczej wogole nie odzyskam. Pozatym gdybym zapewne chcial go sobie wziasc to ile bym zaplacil za lawete do polski? handlarz itp..w sensie zeby mechanik zrobil i sprzedac dla zielonego?? :P. Do tego dochodzi kasa za stanie w garazu gdybym to ja go zabieral.
Ja niemam kasy zeby kupic nowe albo uzywane auto - kolejnego fiata..
Nie moge znalezc porzadnych info o tych silnikach z 500x..
Jak dostane 7k euro to bedzie super..a skad kolejne 15k??
To jest wlasnie takie zdawanie prawka - 20 godzin jazdy. nie uzywanie kierunkow. i wiecznie wszedzie prawa reka.
-
To co Zielony? Składasz ofertę? Zrobisz i masz autko funkiel nówkę. ;)
-
-
Podsyłac mi jakieś testy i sprawdziany silników diesla nowych fiatow 500 L i 500X. Odziwo siedzialem w nich siedzenie sobie uregulowalem i z tylu miejsce sobie takze mialem. Czyli jest krotszy ale nie wzgledem miejsca w srodku...
Szkoda jak chol.....bo dmuchalem w niego...mialem juz zamawiac zimowki...