To jest widok strony w wersji do druku
-
1 załącznik(i)
poswiecilem troche czasu w pracy na przeszukiwaniu EPERa i znalazlem cos takiego.
Załącznik 21956
jak widac jest to nagrzewnica typu PTC. jak ktos ma mozliwosc zeby ogladnac klimatyzator to pewnie powinien to zlokalizowac.
tutaj link z infomracja na temat tej czesci, jak rowniez lista samochodow w ktorych bylo to montowane.
Nagrzewnica ogrzewania kabiny NRF 54275 - Sklep iParts.pl
-
Kolego to nie jest nagrzewnica PTC tylko parownik klimatyzacji i zwykła nagrzewnica. PTC nie jest zasilane płynem chłodniczym tylko elektrycznie.
Niestety ale PTC raczej na próżno szukać u nas w Cromach.
[COLOR="gray"](Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.[/COLOR]
Tutaj parownik klimy z numerem oem z eper FIAT 77363730 http://www.iparts.pl/czesc/parownik-...65-490188.html
a tutaj nagrzewnica oem FIAT 77363732 http://e-katalog.intercars.com.pl/#/...grzewnica.html
-
faktycznie nie zwrocilem uwagi ze jest tam miejsce na podlaczenie przewodow z plynem.
-
3 załącznik(i)
szukam dalej, wg eLearna pompa paliwa do nagrzewnicy spalinowej ma byc umiesczona po lewej stronie zbiornika paliwa. wczoraj szukalem i znalazlem 2 wiazki kabli. moze ktos wie co to za wiazki.
Załącznik 21962Załącznik 21963Załącznik 21964
-
Strzelam, że zasilanie pompy paliwa.
-
to sa 2 rozne wiazki, wiec jedna faktycznie moze byc do pompy paliwa, a druga?
-
Trochę odgrzeje temat bardziej dla "potomnych" oraz ewentualnej pomocy w szukaniu tytułowej dodatkowej nagrzewnicy. Tak jak pisze Kolega Python28 w moim rydwanie jest takie właśnie urządzonko. Moja Cromka (produkowaną na rynek niemiecki) posiada tzw. pakiet zimowy a w nim: dodatkowa nagrzewnica /133 -nr w specyfikacji wyposażenia/, siedzenia przednie podgrzewane /452/, podgrzewane spryskiwacze /110/ i spryskiwacze reflektorów /102/ mimo że mam zwykłe reflektory soczewkowe. Z początku myślałem że mam zwykłe PCT czyli opisywaną tu "farelkę" elektryczną. Jednak zaobserwowałem opisywane przez Kolegę "objawy".
Cytat:
Napisał
Python28
Montowane sa takie piecyki jako dogrzewanie silnika a nie ogrzewanie postojowe i wtedy osobne sterowanie nim jest już nie potrzebne. Ale i w takiej sytuacji łatwo zauważyć obecność takiego urządzenia, jeżeli zgasimy silnik zanim się rozgrzeje to powinien być słyszalny szum i zapach spalin oleju bo to zwykły piecyk spalinowy. Nie może piecyk zasnąć wraz z przekręceniem kluczyka bo musi się ochłodzić po pracy a nie wie kiedy zostanie wyłączony kluczyk. ...
Mając porównanie z Bravo 1,6 MJ Croma nagrzewa się błyskawicznie. Nagrzewa się silnik a przez to prawie od zaraz (urządzenie uruchamia się samoczynnie po niżej chyba 10 st. C z lekkim opóźnieniem) a nie jest to ciepły nadmuch do kabiny. I nie jest to autosugestia tylko fakt. Fakt, który mnie bardzo cieszy. Reasumując są na pokładach naszych Cromek i takie dodatkowe nagrzewnice, a ich obecność może wynikać z dodatkowego pakietu lub kraju docelowego.
-
Mam dokładnie taki sam pakiet zimowy i Cromę też z Niemiec, ale żadnego dodatkowego dogrzewania nie zauważyłem. Ciekawe czy jest inny sposób na stwierdzenie obecności tego ustrojstwa.
-
Cytat:
Napisał
Abramsik
Trochę odgrzeje temat bardziej dla "potomnych" oraz ewentualnej pomocy w szukaniu tytułowej dodatkowej nagrzewnicy. Tak jak pisze Kolega Python28 w moim rydwanie jest takie właśnie urządzonko. Moja Cromka (produkowaną na rynek niemiecki) posiada tzw. pakiet zimowy a w nim: dodatkowa nagrzewnica /133 -nr w specyfikacji wyposażenia/, siedzenia przednie podgrzewane /452/, podgrzewane spryskiwacze /110/ i spryskiwacze reflektorów /102/ mimo że mam zwykłe reflektory soczewkowe. Z początku myślałem że mam zwykłe PCT czyli opisywaną tu "farelkę" elektryczną. Jednak zaobserwowałem opisywane przez Kolegę "objawy".
Mając porównanie z Bravo 1,6 MJ Croma nagrzewa się błyskawicznie. Nagrzewa się silnik a przez to prawie od zaraz (urządzenie uruchamia się samoczynnie po niżej chyba 10 st. C z lekkim opóźnieniem) a nie jest to ciepły nadmuch do kabiny. I nie jest to autosugestia tylko fakt. Fakt, który mnie bardzo cieszy. Reasumując są na pokładach naszych Cromek i takie dodatkowe nagrzewnice, a ich obecność może wynikać z dodatkowego pakietu lub kraju docelowego.
jesli mozesz to zrob foto instalacji
kupilem piec webasto i przymierzam sie do montazu, narazie mysle nad lokalizacja pieca (instrukcja podaje ze montuje sie w zderzaku miedzy zderzakiem a chlodnica) a ja nie chce sciagac zderzaka
-
ja mam zamontowane webasto między zderzakiem a chłodnicami przy lewej lampie
-
po długim czasie ostatecznie i ja mogę się cieszyć tym cudem
radość z użytkowania nie do opisania.
w zasadzie nie trzeba programować na wcześniejsze uruchomnienie bo jak odpalam auto, uruchamiam piec to po mniej niż 2min już leci letnie powietrze.
zamontowałem piec z Mazdy, miejsce montażu to tak ja kwyżej napisane mieędzy zderzakiem o chłodnicą po lewej stornie (takie miejsce montażu jest nawet przewidziane w instrukcji Webasto do Cromy)
zrobiłem test przy ustawienie pokrętła temp na max i całkowicie zimnym silniku.
1. temp zewn -1, start auta i pieca, wentylator zaczyna dmuchać po 3min i przejechaniu 3km
2. temp 0, start auta, wentylator rusza dopiero po 5min i 6km.
generalnie polecam, na lato jeszcze może dołożę radiolinie żeby można było odpalać z pilota lub moduł GSM.
-
-
ciezko policzyc
piec - jakies 500zl - nie pamiętam bo kupowałem 1,5 roku temu
okazało się że pompa obiegowa byłą dupnięta więc za pompę chyba 150
sterownik też coś koło 150 (był dedykowany do mazdy musiałem kupić analogowy - podobno da się też uruhcomić te cyfrowe ale nie wyszłomi)
robocizna w sumie wyszła 350zl (byłoby taniej ale najpierw mi gość montował piec i wziął 200zl, później dokładałem smoka paliwa i przeciągnął kable do kabiny i wziął 150)
wiązkę elektryczną mi zrobił szwagier praktycznie za friko.
-
Tak jak piszesz super sprawa dla osób parkujących pod chmurką ale nie tylko w mroźne dni.....
Moje rozwiązanie bazujące na grzałkach elektrycznych 12V wstawionych w układ nagrzewnicy Cromy to tylko namiastka możliwości i wydajności "spalinowego" ogrzewania postojowego ;-)
-
grzałki chyba dość mocno obciążają akumulator, ale zawsze to coś szczególnie jak ktoś nie ma garażu i szyby zawalone.
w zasadzie kupiłem ten piec bo cena była dość okazyjna, niestety okazało się że trzeba było troche do tego dołozyć, ale generalnie raczej warto, zapowiadają nawrót zimy w najbliższy weekend wiec zobaczymy jak będzie.