HB - Woda Na Dywaniku z tyłu
Cześć Wszystkim !
Zastanawiałem się w którym dziale napisać ten temat i wybór padł na 'ogólny' - także gdybym nie trafił, to proszę o przeniesienie i informację.
Problem pojawił się całkiem niedawno, po wymianie drzwi w moim Tipo HB.
Jakiś czas temu niedzielny kierowca wyjeżdżając z parkingu skasował mi dosłownie tylne prawe drzwi i przerysował mi cały bok samochodu. Samochód oddałem do ASO w celu naprawy.
Drzwi zostały wymienione, bok samochodu pomalowany. Samochód byłem zmuszony odebrać po około miesiącu, więc auto stało w serwisie na parkingu. Odebrałem auto w tamtym tygodniu, i jakie było moje zdziwienie, gdy otwierając te wymieniane drzwi zauważyłem na gumowym dywaniku zamarzniętą, dość sporą kałuże wody. Podniosłem gumowy dywanik, a pod nim.... szron. Tak jakby podloga była mokra, i to zostało zamarznięte...
Stwierdziłem, że może po prostu dostała się jakaś wilgoć do środka i to wyschnie po chwili gdy będę jeździł. Zrobiłem ok 200km i faktycznie, z tyłu na dywaniku i podlodze - sucho, więc uznałem ,że problem sam się rozwiązał.
Niestety - następnego dnia z rana idę do samochodu i sytuacja się powtórzyła. Na gumowym dywaniku woda, pod dywanikiem to samo - cała podłoga jest dość potężnie wilgotna. Z ciekawości sprawdziłem jak się sprawa ma w innych miejscach - i nic. Wszędzie jest sucho, a tylko z prawej strony z tyłu jest mokro. Sprawdziłem wszystkie uszczelki, porównałem do strony lewej i wszystko wygląda podobnie. Uszczelka jest cała, nie jest uszkodzona - przynajmniej na moje oko... Zauważyłem też, że drzwi tylne ( te wymieniane) odstają o ok 3/4mm w porównaniu do drzwi przednich, które nie były wymieniane...
Czy to możliwe, żeby drzwi były źle osadzone? Samochód po odebraniu z serwisu myłem w myjni i nie zauważyłem żeby jakakolwiek woda się dostawała do środka.. Sytuacja powtarza się codziennie, i zanim pojadę do ASO na poprawki to chciałem się zapytać czy może ktoś z forumowiczów miał taki problem..? Co to może być..?