Witam.Czy ktoś w warszawie podejmie się Osiowania Proxy wymieniałem radio i po wymianie mruga mi wskaźnik km.Bardzo proszę o pomoc i podpowiedz.
To jest widok strony w wersji do druku
Witam.Czy ktoś w warszawie podejmie się Osiowania Proxy wymieniałem radio i po wymianie mruga mi wskaźnik km.Bardzo proszę o pomoc i podpowiedz.
U mnie nie bylo osiowania a przebieg nie miga. Migal na samym poczatku potem odpinalem aku przy koncowej fazie montazu i pozniej też. Sprobuj. Oczywiscie modul can od radia powinien byc podlaczony
W lodzi mogę zrobić proxy, a po za tym to najlepiej
robić to MESem i interfejsem na kablu i wybrać w konfiguracji MES-a że mamy szybki interfejs :)
Dzięki za podpowiedz:) A gdzie można kupić kabelek i program abym mógł to ogarnąć proszę o podpowiedz
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Bede musiał sprawdzić :)
Dziękuję.A czy ktoś pomógłby mi w zakupie tego wszystkiego bo przyznam sie że zatrzymałem sie na op-com-ie i na tym moja wiedza się konczy :)
Z zakupami prze internet kolega sobie radzi? :) dostęp on line do konta bankowego?
O ile do Viakena można zadzwonić i dogadać się przez tel., o tyle z licencją na MES już się tak do końca nie da. Wszystko załatwiamy klikając myszką.
zestaw do diagnozy FIAT ALFA LANCIA +MULTIECUSCAN (5075625151) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Co szanowne grono mysli o takim zestawie??
Do Twojego autka to raczej odpada.
Koszt licencji na MES w zaokrągleniu 200 zł (przy dzisiejszym kursie około 215,5 zł).
Koszt interfejsu STN1110 USB od Viakena 99 zł lub nowsza wersja za 139 zł
Przejściówka typ 5 (niebieska) 17,50 zł
Proponowany przez Ciebie zestaw takiej przejściówki nie posiada, poza tym, to ELM starszego typu i nie ma pewności, że zadziała z Twoim autem.
Zakładam, że chcesz zdiagnozować Tipka z profilu.
Przejściówka niebieska umożliwia podłączenie się do modułu klimatyzacji. Mało tego wg stronki multiecuscan.net przydała by Ci się jeszcze przejściówka typu 6, szara, do łączenia z modułem parkowania. Wtedy miałbyś kompletny zestaw do swojego samochodu...
Już zamówiłem 3 częściowy komplecik 18 zł nadpłaty nie będzie aż tak dużym kosztem.:)
Witam.Proszę o pomoc.Wymieniłem radio na nowe 2 din z navi i rożnymi bajerami:)Po wymianie mrugał licznik km.Kupiłem kabelki wykonałem osiowanie proxy i licznik nie mruga ale nie mam ster z kierownicy nie mogę przełączać miedzy funkcjami spalenie dystans do przejechania ustawianie godziny.Czy ktoś podpowie gdzie uczyniłem błąd i jak można to zaprogramować ??
Radio miałem te małe podstawowe a założyłem AMC 786 Pro.Po lewej stronie kierownicy można zmieniać dystans do przejechania średnie spalanie chwilowe spalanie ustawienie godziny no to wszystko przed osiowaniem mi działało (tylko mrugał licznik km) a teraz nic nie działa nie ma głośniej ciszej nie działa nic nie mogę ustawić nawet zegarka na desce rozdzielczej :(po klawisze po lewej s str kier nie reagują
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Załącznik 32674 takie radio miałem
To włóż orginalne radio i zrób osiowanie jeszcze raz, może pomoże i sterowanie z kierownicy wróci - ale pewności nie ma. Lepszy migający licznik :)
I pokaż jeszcze zdjęcia z tych ekranów :
Załącznik 32675Załącznik 32676
Będę musiał tak spróbować :) Dziękuję za podpowiedz
Panowie mam AlfaOBD[pełna wersja] na android i https://allegro.pl/nowosc-elm-327-mi...782127177.html zrobiłem procedurę aktywacji DAB w body komputer i zaleca osiowanie proxy przechodzę do osiowania i wywala błąd że niema dostępu.
Bo żeby zrobić osiowanie proxy trzeba znać CodeCard i z tym kodem połączyć się z Body - niestety do TIPO nie można z ASO uzyskać kodu CodeCard.
A mruga ci licznik przebiegu ? DAB działa w radiu ?
Nic nie mruga, dab nie załączył się. Czyli bez cardcode nici z zmiany ustawień poza pasami, szkoda trochę.