To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
Tipo HB Pop -
Tipo HB Pop
Pytanie do kolegów-koleżanek posiadających taki model (inni też mogą sie wypowiadać:smile:). Przymierzam się do kupna takiej wersji z silnikiem bazowym.
Czy jesteście zadowoleni np z prowadzenia, wyciszenia, poj.bagażnika, jakieś wady?
Miałem przez 2 tyg zastępczy ale w wersji sedan i przyznam że o wiele lepiej mi sie nim jeździło nim moim 500l - a jakie to różnice to: ciszej, lepiej wybiera nierówności, lepiej hamuje, elastyczniejszy....do wad mogę zaliczyć jedynie wygląd deski rozdzielczej - mało polotu vs z tą od 500l.
A pytam gdyż....chcę zamienić u dilera 500l na Tipo - bez dopłaty.
-
Myślę, że swoje odpowiedzi znajdziesz tutaj:
http://fiatklubpolska.pl/tipo-531/ni...-w-tipo-35333/
oraz
http://fiatklubpolska.pl/tipo-531/co...-w-tipo-38187/
Dodatkowo pełno informacji/artykułów znajdziesz za pomocą popularnej wyszukiwarki.
A najlepiej to umów się na jazdę testową lub skocz do wypożyczalni - weź HB na weekend i będziesz wiedział.
Ja nie jechałem sedanem więc nie mam porównania. Dla mnie tipo jest zajebisty pod każdym względem.
-
Jazdę testową odbyłem sedanem....moje odczucia w porównaniu to 500l to : ciszej, szybciej, bardziej miękkie zawieszenie na +, mega wygodne fotele - w moim to deska, ładnie gra audio. Mam nadzieje że HB tak samo sie prowadzi itp
-
Nie jeździłem HB ale w porównaniu z sedanem powinno być lepiej pod względem: zwrotność, widoczność że środka do tyłu. Na Twoim miejscu śmigałbym do dealera i jazdę testową HB umawiał
-
Hb ma małą szybę z tyłu, jak w sedanie
-
Jeszcze masz tutaj porównanie http://fiatklubpolska.pl/tipo-531/ti...a-sedan-34208/
Dla mnie HB idealne pod względem gabarytów, pojemności bagażnika, prowadzenia, wygody, bezpieczeństwa itd. polecam...
-
mi też się podoba HB....ale martwi mnie jedna rzecz - z tego co widzę to Tipo boryka sie z różnymi awariami a to małymi a to dużymi ( tak jak i mój 500) a chciałem zmienić poniekąd na Tipo aby w końcu ciszyć się z jazdy a nie nieplanowanych wizyt w ASO. Jestem ciekaw czy to to tylko domena fiata że psuje sie wszystko co sie może popsuć ( mówię tu o nowym aucie). Bo szczerze mówiąc Tipo w HB ma fajny wygląd jest masywny.....ale co z tego jak będę z nim częściej w ASO niż w trasie
-
A jaką miałeś awarię w 500l ? Z tego co czytałem to same stuki, puki i inne duperele na który inny użytkownik nie zwrócił by nawet uwagi. Jeśli jesteś tak przewrażliwiony to w Tipo będziesz miał to samo :) Kup sobie Toyotę i tyle, tam jak będziesz słyszał jakieś stuki to chociaż będziesz wiedział, że to nie awaria bo Toyoty się nie psują ;)
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
-
Rafal79 lepiej nie zmieniaj 500-ki na tipo bo dalej będziesz borykał się z tymi samymi usterkami.
-
Mhhhh już sam nie wiem! Po roku użytkowania 500l mam już dość nerwów itp. Jedno wiem, że już nigdy nie kupie new Fiat never....a jest to już mój 6 z kolei!
A pytanie o Tipo to dlatego że diler zgodził się odkup i na wymianę na Tipo HB pop bez dopłaty...tak to bym nie myślał i Tipo.
Nie chcę rozpisywać jaka lista rzeczy była w moim wymieniona bo Smiech:smile:
Zamieniłbym na inną markę ale znów się to wiąże ze sporym wydatkiem tj dopłatą około 10 tyś np na megane
-
No właśnie napisz jakie miałeś problemy ze swoją 500-ką
-
Możesz poczytać na dziale 500l, stuki w zawieszeniu, puki przy kole, drgania na sprzęgle. Normalne uroki jeżdżenia tanim Fiatem, żadne awarie.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
-
dla zainteresowanych mogę przesłać listę na priv wymienionych rzeczy :smile:
-
Wklej tu :lol: nie ma czego sie wstydzić
-
Sam jestem ciekaw co to za awarie...poprosimy tutaj taką listę usterek. Dziex
-
Tu już nie chodzi o usterki 500 ale o Tipo HB i wasze opinie z jego użytkowania
-
Ja po 750km zauważyłem tylko to, że głośno chodzi klima (jakiś dziwny dźwięk) przy dodawaniu gazu...pytanie czy to jakaś awaria/tttm?
-
klima to i moim tak chodzi. A jak prowadzenie itp?
pytam gdyż może sie przesiądę na HB pop + pakiet style.
-
Staram się delikatnie jeździć, prowadzi się b.dobrze, miejsca dla rodziny 2+2 jak dla mnie wystarczająco, nic niepokojącego narazie nie odkryłem. PS. nic z tą klima nie robiłeś? Czy zgłaszałeś to do ASO?
-
klima mi nie przeszkadza nie zgłaszałem do ASO. Miałem przez 2 tyg zastępczego Tipo i tam też klima tak chodziła.....w oplu też tak miałem od nowości - więc nie tylko fiat tak ma.