Witam
Wie ktoś czy są już dostępne zamienniki do naszego tipo?
Bo ostatnio płaciłem 400zł za same klocki a zbliża mi się kolejna wymiana.
To jest widok strony w wersji do druku
Witam
Wie ktoś czy są już dostępne zamienniki do naszego tipo?
Bo ostatnio płaciłem 400zł za same klocki a zbliża mi się kolejna wymiana.
Jaki przebieg masz w swoim tipku???
49 tysięcy
Jeździsz z nogą na hamulcu?
Podejrzewam, że tarcze też będą do wymiany po nowych klockach, wyliczając przy około 70tyś.km.
jeżdżę głównie po mieście, częste hamowanie, ruszanie, wcześniej skończyły mi się po 22 tyś teraz 27 więc jest postęp :D.
Stara zasada głosi, tarcza wytrzyma dwa klocki. :D zazwyczaj w osobówce hamulce powinny te 100tys wytrzymać. Kwestia czy tarcze też są gównolitu czy tylko klocki.
Już można kupić klocki do naszych tipków :
https://e-katalog.intercars.com.pl/#...lcowy-kpl.html
Chociaż nawiasem mówiąc wcale one nie wyglądają jakby były od naszego tipo :)
Ale na allegro też są :
http://allegro.pl/klocki-hamulcowe-p...938029181.html
Te z intercars to klocki tył więc większosc jezdzących tipków ich nie potrzebuje ;)
Te klocki z Allegro są do Tipusiów z 2016 roku
Przy 14 kkm zaczęły mi piszczeć hamulce - z lewej strony. Czy to może być od pogody teraz (ale piszczą też po paru hamowaniach, po rozgrzaniu), czy to możliwe, że już zjechane? Czy ten typ tak ma? Niby mam 5 marca przegląd to się dowiem...
Mi piszczą tylko przez chwile przy cofaniu.Mam 25 tyś klocki tak na okolo do 60-70 tys wystarczą (z tyłu bębny- a tak miały mi sie niby szybko zużywać). Jazda raczej podmiejska. A klocki nie pasują od 500L?
Okazuje się, że nie mam sportowego zacięcia :) , po przeglądzie 15 kkm powiedzieli mi, że klocki i tarcze są ok, więc piszczenie musi wynikać z jakiegoś zabrudzenia albo TTM
25kkm klocki sie skonczyly z czego praktycznie 10 tys harczaly :O
żartujesz? To mi w pandzie tyle trzymaja ;) a hamuję często.
Pytalem o klocki przod w intercarsie TRW 290zl ale niw ma,bywają.1.4 95km,kombi.
Teraz mam trw syf jak nic piszczą odkąd wsadziłem chyba piszczały jak montowali i zrobiłem 10kkm i dalej piszczą nie polecam
Ja mam 30000km i przod zaraz bedzie do wymuany.jwszcze moze max.5000km
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Ja mam 30000km i przod zaraz bedzie do wymiany.jeszcze moze max.5000km.