To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
Odbiór autka -
Odbiór autka
Witam, ponieważ za około miesiąc odbieram swojego Tipka, chciałbym się przygotować i poprosić kolegów którzy już są szczęśliwymi posiadaczami o radę. Mianowicie na co zwracać uwagę przy odbiorze samochodu? jakieś niedogodności które nie zauważone rodzą problemy z dealerem??
Wole dmuchać na zimne ponieważ kolega przy odbiorze auta(Outlander) nie zwrócił czy jest karta od navigacji i potem sprzedawca się wypiął bo przecież klient widział wszystko i odebrał samochód...
Z góry dzięki ;)
-
Przy odbiorze również dostaniesz paszport do radia z kodem, to taka karta w sumie. Dadzą ci drugi kluczyk, książkę gwarancyjną z certyfikatem gwarancji, instrukcję obsługi oraz kartę pojazdu i certyfikaty do pojazdu potrzebne do rejestracji pojazdu.
Sprawdź czy zapasowy kluczyk na pewno pasuje do twojego auta :)
W bagażniku powinien być też śrubokręt, (zapasowe koło,podnośnik, klucz do kół lub zestaw naprawczy (zestaw naprawczy nie posiada podnośnika ani klucza do kół)).
Powinien być też dodatkowy lejek do paliwa, oraz trójkąt i gaśnica.
Jak masz koła na kołpakach to powinien być taki wygięty drut do demontażu kołpaków , ale to opisane jest też w instrukcji obsługi.
Już papierów od ubezpieczenia nie liczę bo to wiadomo.
Warto sprawdzić auto miernikiem lakieru.
Sprawdź czy na klapie, masce i dachu nie ma pozostałości po kleju od folii zabezpieczających, trudno się to zmywa, więc powinni oni to domyć.
-
To się teraz zdziwiłem, zestaw naprawczy nie ma lewarka ani klucza, planowalem dokupić dojazdowke , teraz do tych planów dochodzi klucz i podnośnik. Szkoda że mi w salonie o tym nie powiedzieli.
-
Teraz się jeszcze zastanawiam czy po wyjęciu tego zestawu będzie miejsce na koło zapasowe (chyba tylko tam jest wytłoczka styropianowa )
-
Nie będzie , bo jak napisałeś jest wytłoczka . A po co koło dojazdowe ? w mieście spoko ( trasa też ) zestaw naprawczy ,no chyba że zaliczysz minę czołgową to wiadomo . Osobiście nie pamiętam złapanej gumy , lub mam pecha :lol:
-
Jest opcja żeby ktoś z was zrobił zdjęcie tego miejsca z zestawem naprawczym ?
-
Mnie się wydaje że miejsce będzie, tą wytłoczkę się wyciągnie i miejsce na koło jest.
-
Cytat:
Napisał
JackTheNight
Mnie się wydaje że miejsce będzie, tą wytłoczkę się wyciągnie i miejsce na koło jest.
O to właśnie mi chodzi , tylko będę musiał lewarek i klucz jeszcze dokupić.
-
dzięki za podpowiedzi, powoli będę układał sobie check liste, żebym czegoś nie pominął :)
-
Jak będzie gotowa lista to proszę podziel się i wstaw na forum chętnie z niej skorzystam gdy ją będę odbierał Tipka :)
-
Cytat:
Napisał
bibi
Jak będzie gotowa lista to proszę podziel się i wstaw na forum chętnie z niej skorzystam gdy ją będę odbierał Tipka :)
Nie ma problemu, tylko z powodu dużej ilości pracy szybko jej nie stworze, jednak przed obiorem na pewno będzie :P
-
Dziadeck tak jak koledzy napisali , wymontujesz i miejsce jest ,a w nawiasie aleś uparty na ten lewarek i klucze ;-) a naprawdę to do zestawu koło jest specjalny kosz , trzymający koło a zarazem jest zasobnikiem na narzędzia .
Bibi ile jeszcze czekania ? u mnie ostatnia prosta , hm ... miesiąc :food: . Jak coś sknocą to ja sobie z nimi :popupie: . Pozdrawiam wszystkich w niedoli czekania :coolguy:
-
Cytat:
Napisał
66pawel
Bibi ile jeszcze czekania ? u mnie ostatnia prosta , hm ... miesiąc
Łeee to już go prawie widzisz ;)
Ja odbieram w połowie Grudnia...
-
-
Cytat:
Napisał
dziadeck
Bibi kiedy zamawiales ?
25 lipca.
-
Ja zamawiałem w Kwietniu, miał byc na początku Września i dalej nic. Wiadomo jedynie ze go wyprodukowali i dotarł do europy. Podobno sa spore problemy z transportem...
-
Cytat:
Napisał
mis888
Ja zamawiałem w Kwietniu, miał byc na początku Września i dalej nic. Wiadomo jedynie ze go wyprodukowali i dotarł do europy. Podobno sa spore problemy z transportem...
jaja sobie robią, generalnie to jak patrzę na youtube to bardzo dużo filmów jest i kombi i hatch, a Polske mają widocznie głęboko w du..... co to jest 1200 szt na rok, przeciez to dziennia produkcja
-
Cytat:
Napisał
mis888
Zamówiłem na początku kwietnia z terminem na II połowę września- wyprodukowany 28 sierpnia-w Tychach na placu był 19 września-jutro lub w poniedziałek odbiór.Tak ,że generalnie zgodnie z ustaleniami z kwietnia
-
Podobno w autach wyprodukowanych po 22 sierpnia zmienił się wygląd portów USB i aux oraz hamulec ręczny.
-