To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
Bravo by Dawid -
5 załącznik(i)
Bravo by Dawid
Jakiś czas temu po Vectrze C przyszedł czas na powrót do włoskiej myśli technicznej.Wybór padł na Bravo.Zakupione 1.9 Mjet 8vz przebiegiem niecałe 100 tyś (dziś 108)z rocznika 2008 w wersji Dynamic.Szukałem i chciałem sporta ale nie odpowiadały mi ówczesne oferty na rynku.Dość bogate wyposażenie na pokładzie.Blue&me,czujniki parkowania,zwykła klima (taką chciałem)komplet poduszek włącznie z kolanową,Hillholder ,alu 17" itp itd.Jako że lubię podłubać sobie przy aucie i coś pozmieniać na pierwszy ogień poszło radio.Zakupiłem Instant nav.Po niemałych problemach w końcu jakoś działa.Wymieniłem lampkę oświetlenia wnętrza na taką z diodami ambiente+przerobiłem całe oświetlenie wnętrza na led smd,założyłem chromowane klamki z Lancii Delty.Potem przyszedł czas na silnik.Zaprzyjaźniony tuner z LKP zainfekował odpowiedni program i ze 120 koni wyszło coś koło 150 i 330 Nm.Autko w końcu zaczęło przyjemnie jeździć.Wcześniej sprawiało wrażenie ospałego.Jako że moc jest a skończyły się hamulce z przodu więc zamiast zakładać ori klocki i tarcze poszedłem trochę dalej i całość włącznie z zaciskami została wymieniona na 4 tłok Brembo.Teraz w końcu są odpowiednie hamulce.Dodane są również dystanse-Sparco na przód +15 i na tył +20.Samochód sprawuje się wyśmienicie.Jak do tej pory wymienione zostały tylko łożyska McPhersona - o ile można zaliczyć to do awarii.Będą prowadzone dalsze mody.Plany są....
Załącznik 14104Załącznik 14105Załącznik 14106Załącznik 14107Załącznik 14108
I patent powielony z forum Bravo...otwieranie bagażnika z pilota ;)
http://w477.wrzuta.pl/u/0bYLjRoCasx?...a.org&ga_utm=#
-
Bardzo ładnie - Brembo zakładałeś na adapterach czy całe zwrotnice przekładałeś ??
-
Żadnych adapterów.Zwrotnice też zostały ori.
-
ladny kolor...Jak moj :) dobrze ogladaj czasem auto...trudno zauwarzyc punkciki rdzy..A przynajmniej u mnie po jezdzie glownie autobahnem :P...juz sie 3 odpryski male pojawily.
-
Skoro zwroty ori to od czego zaciski spasowałeś ?? i jaka średnica tarczy ?? 305 czy 330 ??
-
Tarcze 305 mm.Zaciski przeznaczone do Abartha 695.Modyfikacji ciąg dalszy...Zakupione chromowane listwy/parapety ze sporta.Założę jak wróce do kraju ;) I być może też całe wnętrze ze sporta-czarno czerwone.Ale to dopiero się okaże:)
-
A widzisz - ja zastanawiam się jaki mają rozstaw śrub te zaciski - bo jeśli taki sam jak w HGT to miał bym sprawę z głowy ;)
-
Po powrocie mogę Ci to sprawdzić i dam Ci znać jak to wygląda.;)
-
-
3 załącznik(i)
Qboss rozstaw śrub to 98-99 mm licząc od środka do środka otworu.
Tymczasem w Bravo duże zmiany.Wnętrze całe zostało wymienione na takie ze sporta.Dołożony fabryczny podłokietnik i fabryczne listy pod szybami w chromie.
Załącznik 14402Załącznik 14403Załącznik 14404
-
Zdaje mi sie czy podlokietnik oparciowy w drzwiach jest brudny?? i jak dodawanie podlokietnika??musialem demontowac duzo czy jak?
-
Tapicerka jest cała do kompleksowego prania co nastąpi na dniach.Sam demontaż i montaż to raptem 4 godz pracy z przerwą na browara:)
-
Dzięki wielkie - to jest ten sam rozstaw ale znaleźć takie zaciski u nas to graniczy z cudem - powiedz mi gdzie je zakupiłeś ??
-
Musiałem prowadzić dłuuugie pertraktacje z mrocznymi siłami :) a tak na poważnie masz info na PW.
-
2 załącznik(i)
Modów ciąg dalszy....lotka i progi ze sporta.
Załącznik 15233Załącznik 15234
-
1 załącznik(i)
Wreszcie mam....Bravo na 18"
Załącznik 15987
-
Nie ma co,ślicznie się prezentuje,a jak z komfortem jazdy :?:
Troszkę mała ta fotka.
-
Nie no super, prezentuje się zajefajnie ;)
-
-
Felusie miodzio jak i cala furka.