Witam,tak jak w temacie,czy dobierał się ktoś do halogenów w Bravolocie?Mam wypalone brzydko wyglądają i chciałbym wymienić bez rozbierania połowy auta ;)
Macałem od dołu i dojście niby jest tylko czy wystarczające?
To jest widok strony w wersji do druku
Witam,tak jak w temacie,czy dobierał się ktoś do halogenów w Bravolocie?Mam wypalone brzydko wyglądają i chciałbym wymienić bez rozbierania połowy auta ;)
Macałem od dołu i dojście niby jest tylko czy wystarczające?
Wiem że wypina się te czarne ramki przy halogenach i może pod nimi są śrybki i halogen wychodzi do przodu i wystarczy wypiąć kostkę :rolleyes:
[COLOR="gray"](Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.[/COLOR]
Gdzie i po ile kupowałeś halogeny ??? bo u mnie lewy też troszkę przypalony.
Ja zwalam koło i nadkole żeby się do nich dostać ale znam osobę która pod blokiem bez zdejmowania czegokolwiek dołożyła sobie halogeny :)
ciężko jest zdemontować halogeny bez ściągania nadkola i kanału.
Moim zdaniem ciężko ale to tylko moje zdanie, są do odkręcenia 3 śruby do jednej z nich dostęp jest miód malina 2 następne są widoczne ale ciasnota jest. Szkoda, że wcześniej tematu nie zobaczyłem bo dziś zakładałem z powrotem halogeny bym foty cyknął jak to wygląda ehh.
Dopiero teraz piszę ale miałem małe problemy z kompem i netem,halogeny ogarnięte :) Niestety poddałem się bo nie mam za bardzo warunków na takie zabawy a kulając się pod autem jakoś mi nie wyszło uporanie się z tym,byłem u mechaniora coś sprawdzić i załatwiłem że wymienił mi w gratisie ;) podobno zderzak zdejmować musiał więc albo nie wiedział o patentach innych albo tak było mu łatwiej.Irytujące jest że wydawać by się mogło takie proste zadanie jak podmiana lampek i nie można się z tym uporać w jakiś normalny sposób :roll:
szkoda że nie ma jakiś zmodyfikowanych halogenów z ledami.
no wielka szkoda,szkoda też że te halogeny robią takie badziewne bo słyszałem że nagminnie się wypalają te wkłady.
No ja sam wymieniałem i dałem radę. Jedynie muszę je teraz podjechać na stację i ustawić bo nowe są skręcone i dają nisko po asfalcie ;-) Zamienniki kupiłem Depo i myślę że się szybko nie wypalą :food:
Na stacje po co, podkręć sobie samemu je na max w górę wtedy będzie luks doświetlanie :)
Skoro jest doświetlanie zakrętów to czemu ma mi nie służyć na 110%? Na innym forum nie jestem jedyną osobą która ma podkręcone na max w górę i wcale halogenami wiewiórek na drzewach nie oświetlam.
Mijania też sobie podkręciłeś na max???
Akurat mijania ustawiałem na stacji po wymianie żarówek.
Jak się ustawia halogeny?
od dołu w halogenie wystaje taka śruba na kluczyk 8mm
Ale jak się do niej dostać?
najlepiej z kanału