To jest widok strony w wersji do druku
-
Wymiana znaczka - przód
Witajcie ponownie,
Jako że mój przedni znaczek "zaszedł wodą" przymierzam się do jego wymiany i tu pojawia się moje pytanie:
Jaki jest montowany seryjnie znaczek przedni w stilo? (chodzi o rocznik 2003 3d)? 95 mm?
Jeśli 95 to czy ten: http://sklepfiat.pl/?97,abarth-znak-...-okragly-100mm spokojnie podejdzie czy potrzebne będą jakieś przeróbki oraz przede wszystkim czy się zmieści w miejsce "starego", a może "obejmie" swoje miejsce po nim?
Czy wymiana takiego znaczka to jakieś skomplikowane zajęcie (jak np wymiana żarówki w stilo) czy kwestia odkręcenia sróby?
MACIE JAKIEŚ POMYSŁY I SUGESTIE ??
Dziękuję za wszystkie odpowiedzi, cierpliwość i wyrozumiałość.
Pozdrawiam,
Dominik
-
musisz sciagnac zderzak i od tylca sie za to zabrac :]
-
a ja się przyłącze do pytania.
Mam stilcio z 2002roku i chcialbym się zapytać, jak się zabrać za wymiane znaczków z tyłu.
Bo mam ten napis taki prostokątny Fiat po lewej stronie a po prawej Stilo.
Chcialbym wrzucić sobie te które sa montowane chyba w rocznikach 2005 wzwyż, czyli taki okrągły znaczek Fiat na środku i napis Stilo po lewej stronie.
Jak one sa montowane?
Klejone, czy przykręcane?
Będa jakieś slady?
-
cały przedni zderzak trzeba ściagnąć by wymienić jeden znaczek?? nie ma prostszej drogi ?:>
-
znaczek jest przykręcany od wewnetrznej strony zderzaka ;] jakby byl łatwiejszy sposob to by ci na parkingu w minute zdjeli :D
tak samo z grillem. tez trzeba zderzak sciagac. duzo roboty wbrew pozorom nie ma :>
[size=2][ Dodano: 2010-07-06, 15:42 ][/size]
Cytat:
Napisał NoVi
Będa jakieś slady?
dołączam sie do pytania
jak to cholerstwo odkleic całkowicie zeby nie było śladu :D nie pasuje mi do wygladu :]
-
a nie da się jakoś samego grilla zdemontować? Przecież to na nim siedzi znaczek?
Pozdro !
-
kolego ja wymienialem i nie sciagalem zderzaka tez mam taki w swoim stilko
odkrecasz sruby (4szt) te miedzy swiatlami jak maske uniesiesz
pozniej lekko ciagniesz do siebie elastycznie wpychasz ten przycisk od pokrywy klapy zeby wyszedl z grlia dajesjaka w moim przypadku byla to pusta butelka po wodzie wlozylem ja przy prawym swietle i wygietym kluczem 8mm odkrecalem srubke ciezko u mnie sie krecilo ale zrobilem caly zabieg z wymnontowaniem i wmontowanieem maksymalnie 15minut pozniej wszystko 4srubki skrecasz i sie cieszysz ze znaczka
-
potwierdzam, by wymienić przedni znaczek nie jest konieczne ściąganie zderzaka.