Witam, po ostatniej zimie wyszedł mi pęcherz przy uszczelce przedniej szyby, chciałbym go zlikwidować i "zrobić tzw. zaprawkę", gdzie w samochodzie mógłbym znaleźć kod koloru lakieru (złoty metalik) lub czy mógłby mi go ktoś podać. Pozdrawiam
To jest widok strony w wersji do druku
Witam, po ostatniej zimie wyszedł mi pęcherz przy uszczelce przedniej szyby, chciałbym go zlikwidować i "zrobić tzw. zaprawkę", gdzie w samochodzie mógłbym znaleźć kod koloru lakieru (złoty metalik) lub czy mógłby mi go ktoś podać. Pozdrawiam
Sprawdź pod przednią maską, naklejka (srebrna). Na niej powinien być kod (np. 612A) plus jego nazwa np. GRIGIO CHIARO.
Zanim udasz się do mieszalni lakierów weź ze sobą np. klapkę od wlewu paliwa. Pomimo kodu lakieru mieszalnie jeszcze porównują to z fragmentem karoserii.
albo na tylnej klapie bagażnika.
a jak nie to napisz emaila do Fiat,a z nr VIN a oni ci odpisza jaki kolorek. Ja tak robilem :D
a na e'perze nie ma czasem tej opcji? jak się wklepie vin
ePER nie podaje. Podaje tylko jakie poszycie tapicerki masz.
ale coś z kolorem ;-) to przepraszam ;-)
Tu masz Formularz zgłoszenia do Fiat'a. Możesz z niego skorzystac jak będziesz pisał do nich o ten kolorek :D
Dzieki wielkie za wszystkie odpowiedzi, napisze do Fiata z nr VIN gdyż na tylnej klapie bagażnika nie znalazłem nalepki, sprawdzimy jak działa ich support, na przedniej masce zapomniałem sprawdzić ale zrobię to jeszcze dziś. Pozdrawiam wszystkich
Napisałem jak wspominałem predzej z formularza jaki podał mi krzychTIPOspeed i po około godzinie dzwoniono już do mnie z serwisu Fiata z odpowiedzią na zadane pytanie, rewelacja, dzieki wielkie