Jestem ciekawy czy tylko ja jeden jestem posiadaczem tego modelu :)
To jest widok strony w wersji do druku
Jestem ciekawy czy tylko ja jeden jestem posiadaczem tego modelu :)
argenta67, to jest inaczej 132? tak, może być, że jedyny w klubie.
Nie, 132 to 132 a Argenta jest pochodną 132 tj szkielet i drzwi te same a cała reszta po modernizacji a na dodatek pełna elektryka: c.z., e.sz., check enigme, ASB( amerykańska trzybiegowa) w 132 było trochę mniej dodatków. :)Cytat:
Napisał Jelcyn
ok, rozumiem, a który to masz rocznik?
Mam dwie sztuki, 83 i 84, model Argenta Nouva 120ie. W 83 była modernizacja, takie upiększenie :lol: :lol: :badgrin:Cytat:
Napisał Jelcyn
to już zabytki ;) żółte blachy się pojawią/pojawiły?
Niby teoretycznie tak można by zrobic ale jest mały problem czyli LPG, trzeba by zdemontować :sciana:Cytat:
Napisał Jelcyn
argenta67, Pokaż foty tych zabytków ;D
Również posiadam Fiaty Argenta.
Zarówno mk1 jak i mk2.
Mk1 lalka, a mk2 do remontu.
Poszukuje schematu elektrycznego do tych aut.
W tych autach instalacja elektryczna jest tak prosta, że żaden schemat nie jest do niczego pomocny. Schemat to własny pomyślunek bo tam nie ma praktycznie elektroniki.
Oczywiście, że jest prosty ale czasem dobrze jest wiedzieć gdzie i od czego idą przewody ;)
Ja mam Poloneza z przeszczepionym silnikiem z Argenty 2000 IE. Mam pytanie, odnośnie wiązki elektrycznej oraz modułów, które są do niej podpięte. W moim aucie obok komputera Digiplex med 402a znajduje się wolna 7-pinowa wtyczka. Nie wiem do czego jest to złącze, podejrzewam, że nie powinna być wolna. Może wiecie co tam powinno być podpięte? Będę wdzięczny za wszelkie informacje.
Pozdrawiam
Michał
Wrzuć zdjęcie tej wtyczki. Na 3 pinach była diagnostyka, ale 7...