To jest widok strony w wersji do druku
-
Brava głośniki przód
Witam wszystkich, przymierzam się do zmiany głośników z przodu w w/w autku. dystansy na 165mm już zakupiłem, głośniki również wybrałem(zestaw odseparowany). teraz mam tylko takie pytanie. czy wystarczy wsadzić głośniki w drzwi oraz wysokotonowe na podszybiu czy trzeba montować jeszcze zwrotnice etc? jeśli trzeba to w jaki sposób, bo w tym jestem raczej ciemny ;).
kolejne pytanie, czy polecacie wytłumić drzwi ?
-
wszystko jest uzależnione od tego jakie głośniki wsadzasz [moc] jakieś firmy, oraz czy posiadają w sobie zwrotnice jeśli są większej mocy. Jeśli chodzi o gwizdki jeśli zastosujesz normalne to nie będziesz musiał montować zwrotnicy. Jaką moc osiąga radio na wyjściu? Myślę, zaś, że jeśli jest to normalny sprzęt a nie wygórowany to nie potrzeba zwrotnic. Jeśli chodzi o wygłuszanie to jeśli masz kasę na maty wygłuszające to pewnie, że warto zawsze będziesz miał inna jakość dźwięku oraz nie będą dochodzić dźwięki z zewnątrz ;-)
-
http://www.audiosklep.pl/magnat-dark...16-p-2760.html takie głośniczki planuje wsadzić ;)
co do radia posiadam takie http://portone.pl/product/Show/id/6097 4x50W :)
dodam, że w przyszłości planuje dodać do tego wzmacniacz.
orientujesz się może jaki mniej więcej byłby koszt wygłuszenia obydwu drzwi :)?
-
wszystko zależy o jakiej macie mówisz, na allegro są różne ceny i różne jakości. myślę że jedne drzwi za 80 zł powinieneś mieć wygłuszone
Jeśli chodzi o głośniki to nie potrzebujesz zwrotnic ani dodatkowych cewek. ten zestaw radio alpine spokojnie Ci uciągnie. jeśli będziesz planować wzmata to proponuję osobno na tył jeden i jeden na przód i wtedy to gra ;-) ale to już bardziej profesjonalne ;-)
Moja rada montuj tak jak masz, ewentualnie wygłusz, choć i z tym też spokojnie
-
http://www.audiosklep.pl/magnat-dark...32-p-2758.html takie mam wstawione z tyłu :)
czyli po prostu wysokotonowe z tego zestawu podpinam w podszybiu pod kable, które tam są, a niskotonowe wrzucam w drzwi i będzie już ładnie grało ;)? ok, myślę, że pociągnę razem z wytłumieniem, żeby ładniej było ;D jeśli będę chciał wstawić 2 wzmaki to wystarczą wtedy dwukanałowe, nie mylę się? myślałem nad jakąś skrzynką w bagażnik, ale to tylko zawala miejsce i nie da się nawet pogadać w samochodzie jak u kolegi jeździłem...
-
tak jak piszesz w podszybie w kabelki i wszystko powinno hulać, możesz mieć inne końcówki ewentualnie, wzmacniacz proponuje dwu kanałowy. Tu na forum ktoś miał dość ciekawy zestaw na sprzedaż trapez + wzmak za dość ciekawe pieniądze ;-)
-
ok wielkie dzięki ;) punkt poleciał ;P
-
-
odświeżę temat. orientuje się ktoś może ile mat muszę zakupić by wytłumić parę drzwi?
-
musiałbyś odkręcić boczki pomierzyć i spr w jakich są wymiarach dostępne ;-) tak chyba najlepiej, no chyba, że ktoś robił już coś takiego.
-
gdzieś się doczytałem, że komuś poszło 16 mat, ale właśnie to jest pech, że różnią się wymiarami etc... dlatego pytam może ktoś wie i jest pewny ;)
-
proszę kolego masz chyba wszystko co Cię interesuje ;-)Klik
[ Dodano: 2010-06-04, 22:45 ]
oraz tu klik
-
dzięki ponownie ;) teraz już wszystko wiem :D
-
bardzo się cieszę, że mogłem pomóc, tam masz wszystko opisane łącznie z obrazkami ;-) pozdrawiam i miłego wygłuszania ;-)
-
Zeby nie zakladac nowego tematu to napisze tutaj, i tak wasza ciekawosc wezmie gore i tu zajrzycie ;) chodzi o wygluszenie drzwi, bo tapicerka mi drzy jak sie slucha glosniej muzyki, problem znany i powszechny a wiec tak:
1.) duzo sie mowi o matach bitumicznych ale je sie naklada na goraco a teraz moze nie mamy jeszcze mrozow ale bez opalarki sie raczej nie obede, bo suszarka to watpie ze da rade,
2.) spotkalem sie tez z wyklejeniem drzwi tasmami dekarskimi Soudaband czy Tytan aluminiowa (srebrna), tu nie trzeba goracego powietrza bo optymalna temp. nakladania to 20 stoponi, slyszalem tez ze sa bardziej elastyczne i nie pekna tak szybko jak mata bitumiczna, prawda czy falsz, stosowal ktos moze, czy te tasmy sie nadaja?
3.) jesli chodzi o wyklejanie: to drzwi wewnatrz(blacha zew.), pozniej od strony tapicerki(otwory tech.) i czy boczek (tapicerke) od srodka tez mam wyklejac?
Szczerze mowiac to chcialbym to zrobic przed zima stad moje pytanie o te maty, bo to klejenie 'na zimno'... wiem, wiem szybko sie obudzilem :)
Pozdrawiam