To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
Urwany kabelek -
Urwany kabelek
mam takie pytanie przy lewym przednim kole mam jakiś urwany kabelek... tylko ze nie wiem skąd się urwał bo nie ma drugiej części tego kabelka tylko tak sobie wisi...
http://fiatforum.com.pl/imgshack/_t/t_0000593.jpghttp://fiatforum.com.pl/imgshack/_t/t_0000594.jpg
-
Kabelek do czujnika zużycia klocków, powinieneś jeszcze mieć kostkę z urwanym kabelkiem w zaczepie przy tarczy i klocki z taką opcją.
Większości ludzi to się rwie więc nie ma co przeżywać ;)
-
ale powiem Ci ze szukałem tej kostki bo podejrzewałem właśnie czujnik zużycia klocków.
Ale na wszelki wypadek jeszcze poszukam dokładnie dzięki wielkie waho. :)
-
To jeszcze dwie informacje: pierwsza jest taka, ze prawdopodobnie nie znajdziesz tej kostki itp...
A druga to taka, zebys rozkrecil sobie zegary w aucie i sprawdzil czy sciezka od kontrolki nie jest przecieta nozem:D:D:D Juz takie cudo widzialem (hmm, nie zeby u siebie... gdzietam)
Ale moze twoj scenariusz bedzie inny;P
-
Sm0kus a po co przecinać ścieżkę przy zegarach? Bo jakoś tego ogarnąć nie mogę.
-
a takie pytanie bo np u brejdaka w pasku jest po dwoch stronach a na mam tylko po lewej stronie... a nie powinienem miec po dwoch stronach ??
-
Makaroni założyli, że klocki w BBM zużywają się równomiernie z obu stron ;) dlatego jest tylko jedna strona.
-
Waho: prosta sprawa wbrew pozorom :P Poprzedni wlasciciel mojego wozu (makaron rzecz jasna) albo urwal to gdzies w pi... i razila go w oczy kontrolka, albo oszczedzal te 1,5euro na klockach z czujnikiem... Tak czy siak zeby nie wypalic sobie tym jakze intensywnym swiatlem kontrolki rany na czole, wolal przeciac sciezke - i po temacie. Dobrze ze nie zrobil tak samo z Check Engine (marchewa), bo jak dostalem auto to widzialem ja czesto.
Sposob dobry, jak sie sprzedaje auto a nie jezdzi nim. :red_kartka:
Ale ja dociekliwy jestem, zaczela mi skakac temperatura (wskazniki, kostki, cokolwiek), wykrecilem cale zegary, rozebralem na czesci, contact spray, przegladnalem plytke przy okazji czy gdzies zimnych lutow nie ma i co... no i zauwazylem ze odcieta jest jedna sciezka, tak na chama. Kontrolka wlasnie od klockow. No to wsadzilem w to miejsce drucik, i juz swiecila, teraz mam kloce z czujnikiem i wsio gra. Przy okazji poprawilem lutowania na reszcie i zgasla tez czesto pokazujaca sie (szczegolnie w zimie) kontrolka oleju. Widac byl zimny lut, bo po tym juz jej nie widzialem a w trakcie testu sie zapala i gasnie.
-
Sm0kus, to widocznie kabel mu robił jaką zwarę z masą bo taka zasada jest działania tego diwajsu, innymi słowy rzecz ujmując na kontrolkę jest dany stały +, a ścierająca się okładzina to taki włącznik, gdzie podana jest tylko masa i w momencie gdy klocka zostaje około 3-5mm zwiera wystający metalowy element z okładziny z masą przez co zapala się lampka :)
Więc wydaje mi się, że przecięcie ścieżki było spowodowane innymi względami.
-
co za makarony no :sciana: