Mam pytanie czy przednie łożysko w Punto II dam rade sam wymienić czy może potrzeba jakieś specjalne narzędzia
To jest widok strony w wersji do druku
Mam pytanie czy przednie łożysko w Punto II dam rade sam wymienić czy może potrzeba jakieś specjalne narzędzia
potrzebna by była prasa choć ja po paru asystach wymiany bez niej jakoś dałem sobie radę też bez niej ale to trzeba mieć trochę wprawy i szczęścia bo może być zapieczone ale jak ostro potraktujesz młotkiem a ktoś ci pomoże w przytrzymaniu i odrobiny twego sprytu powinno się udać
Najgorsze jak na pieście zostanie bieżna od łożyska. Wtedy kątówka w rękę i przecinakiem potraktować :) Do zdjęcia zabezpieczenia na zwrotnicy potrzebne są 2 płaskie śrubokręty lub szczypce do segerów. Najbezpieczniej i wygodniej wprasowywać/wyprasowywać łożysko jest na prasie.
dokłądnie tak samo myślę. nie ma to jak ruski klucz do wszystkiego ;D
może w jakiś ściągacz do łożysk zainwestować jeśli tak to polećcie jakiś dobry co by dużo pomógł
tu tylko albo prasa albo młotkowac trzeba polecam to pierwsze. jak znasz kodoś z prasą to rozbierz i podlec do niego to ci wycisnie i zaprasuje drugie
dzięki za rady będę kombinował