To jest widok strony w wersji do druku
-
spalanie fiorino 2009
Witam
Ile wam pali nowe fiorino??
Kurka kupiłem w zeszłym roku, zrobiłem już 10 tysięcy i nie mogę zejść poniżej 6,5-7 litrów.
Wożę trochę gratów na pacę, ale nie jakieś super ciężary. Jeżdżę raczej oszczędnie.
Kurka w katalogu pisali że będzie palić 4 litry :(
-
-
Czyli wszystko w normie, dziś miałem 5,8.
Jak zwykle szukam dziury w całym
-
Spalanie w okolicach 6l/100km przy załadowanej pace to normalna rzecz. Nie ma sie co martwić.
Przypominam, że testy spalania są robione w laboratoryjnych, niemal sterylnych warunkach...stąd bierze się katalogowe spalania Fiorino 4,5l/100km.
-
Witam. Podepnę się pod temat a mianowicie czy może mieścić się w normie spalanie na poziomie 7,5 litra (jesień, zima) średnia prędkość wg komputera 19 km/h krótkie odcinki ok. 5 km (dojazd do pracy, raczej miasto choć praktycznie prosty odcinek) auto stoi pod chmurką więc często jeszcze nie zdąży się w pełni nagrzać nim go zgaszę...
Fiorino 1.3 75 KM 2008
Wysłane z mojego Redmi Note 8T przy użyciu Tapatalka
-
Cytat:
Napisał
ukaszek2nd
Witam. Podepnę się pod temat a mianowicie czy może mieścić się w normie spalanie na poziomie 7,5 litra (jesień, zima) średnia prędkość wg komputera 19 km/h krótkie odcinki ok. 5 km (dojazd do pracy, raczej miasto choć praktycznie prosty odcinek) auto stoi pod chmurką więc często jeszcze nie zdąży się w pełni nagrzać nim go zgaszę...
Fiorino 1.3 75 KM 2008
Wysłane z mojego Redmi Note 8T przy użyciu Tapatalka
Moim zdaniem jak najbardziej przy takich krótkich odcinkach i tym bardziej w okresie jesienno - zimowym takie spalanie jest czymś normalnym i raczej nie ma tu usterki.
-
Dieslem da się jezdzic oszczednie tylko trzeba umiec?! Trzeba trzymac obroty silnika w granicach momentu max. silnika. Kazde auto ma w innym zakresie obrotow. Przyklad ,mam firmowe ducato , waga 3T, (narzedzia,auto serwisowe), trasa 2x30km,dziennie, spalanie 8,5L/100.Ktos nie wierzy? zapraszam na prezeentacje:rolleyes: