Proszę o POMOC- Problem z elektryką fiat Marea 1.6 16V
Witam
Proszę o pomoc.
Mam problem z Fiatem Marea 1.6 16V z elektryką. Problem polega że przy jeździe brak kierunkowskazów, kontrolek na desce rozdzielczej oprócz świateł drogowych potocznie "długich" nie wskazuje licznik prędkości, przebiegu, paliwa, temperatury wody. Przy zapalaniu auta również nic się nie dzieje a podświetlenie deski rozdzielczej i pozostałe funkcje działają.
W czym może być przyczyna? Proszę o wskazówki.
Re: Proszę o POMOC- Problem z elektryką fiat Marea 1.6 16V
Sprawdź czy dochodzi masa .
Re: Proszę o POMOC- Problem z elektryką fiat Marea 1.6 16V
Cytat:
Napisał korston
Witam
Proszę o pomoc.
Mam problem z Fiatem Marea 1.6 16V z elektryką. Problem polega że przy jeździe brak kierunkowskazów, kontrolek na desce rozdzielczej oprócz świateł drogowych potocznie "długich" nie wskazuje licznik prędkości, przebiegu, paliwa, temperatury wody. Przy zapalaniu auta również nic się nie dzieje a podświetlenie deski rozdzielczej i pozostałe funkcje działają.
W czym może być przyczyna? Proszę o wskazówki.
Witam wszystkich,
Mam identyczny problem, czy mógłbyś mi opowiedzieć swoją historię choroby i jak doszedłeś do rozwiązania problemu?
Ja jak narazie
-sprawdziłem masę (tzn zmostkowałem podłaczyłem kabel do minusa akumulatora i śruby karoserii - nic licznik nie działa
- sprawdziłem bezpieczniki (raczej OK)
- wymontowałem licznik (połamałem ramke :-(
- sprawdziłem wtyczki (odłączyłem i podłączyłem je na nowo - i dalej nic
coś czuje że chyba się nie obędzie bez wizyty u elektryka lub ASO
(jeden z nich radził podłączyć pod komputer a potem zabierać się za naprawę/wymianę licznika) - co o tym sądzicie ?
dzięki za odpowiedzi