Witam mam pytanie czy każde stilo miało obwód sprawdzania przepalenia żarówek...
To jest widok strony w wersji do druku
Witam mam pytanie czy każde stilo miało obwód sprawdzania przepalenia żarówek...
każde ale nie każda żarówka jest do niego podłączona
No to jeszcze jedno pytanie w takim razie..
czy żarówki mijania są podłączone???
bo wczoraj spaliła mi się po prawej i nie wyświetlił ani kontrolki, ani komunikatu na wyświetlaczu...
Czy to normalne???
przednie swiatla nie sa wogole podlaczone ... tylko tylne :) bynajmniej u mnie i u taty tak jest :) ja mam 3d a tata kombiaka :)
Gdy padła mi jedna pozycja dowiedziałem się o tym właśnie z kontrolki i komunikatu na komputerze... więc światła muszą być podłączone, swoją drogą jaki to inaczej miałoby sens?
u mnie sie nie wyswietla wlasnie kiedy pada jakas zarowka ale postojowka nigdy mi z przodu nie wysiadla moze to dlatego ... jak kupilem uato 9 mieisecy temu to przy zakupie wymienilem jedna dzienna H7 do tej pory nic sie nie dzialo, aha i tylna stop z prawej strony:)
Właśnie
Jaki miałoby sens podłączanie układu sprawdzającego żarówki tylko do świateł tylnych a do przednich już nie???
Lub pozycyjne przednie tak a mijania już nie???
no ale cóż... może to przez oszczędności...
Ale z ciekawości wyjmę dzisiaj żarówkę z tylnej lampy i zobaczymy czy coś pokaże...
no mozesz tak sprobowac ale o swiatlach mijania nigdy mnie nie informowalo auto a raz tak jak juz mowilem ja zmienialem a tata ma tak samo zmienial juz mijania 2 razy i za zadnym razem nie wyskoczyl blad ...
No i sprawdzone...
Wszystkie tylne żarówki pokazuje na komputerze...
Z przednimi nie sprawdzałem bo dostęp do świateł jest jaki jest...
Ale i tak uważam to za głupotę i marnotrawstwo i nie rozumiem idei konstruktorów...
No chyba że układ ten obciąża żarówki i mają krótszą żywotność, a przy dostępie do reflektorów, który jest do d.... to ma sens
tak jak napisał BS przodu nie pokazuje, że jest coś nie tak( miałem "spaloną" od świateł mijania i nie było komunikatu), tył jak najbardziej pokazuje( ten typ tak ma).