[silnik] JTD bardzo długo kręci nim odpali
witam.bardzo prosze o pomoc bo gdzie bym nie poszedl tam inaczej mowia,a przez to cholerstwo po nocach spac nie moge.moje bravo (JTD 105) bardzo ciezko odpala.na zimnym silniku odpala po 3-4 kreceniach po 15 sekund,na cieplym silniku przewaznie odpala po 20 sekundach,czasem tylko po 5-10 sekundach.to wszystko stalo sie praktycznie w ciagu tygodnia i widze ze z dnia na dzien jest coraz gorzej.a dzisiaj stalo sie cos co mnie BARDZO zaniepokoilo,otoz podczas wyprzedzania gdy obroty mialem na jakies 3500 zapalila sie marchewa i auto zgaslo!probowalem go odpalic z dziesiec razy,jak juz bylem zrezygnowany i po wypalonym papierosie odpalil za 11 razem po 20 sekundowym kreceniu jakby nigdy nic i normalnie dojechalem do domu.czy ktos moglby mnie uswiadomic co to moze byc?jeden mechanik twierdzi ze to pompa wtryskowa,inny mowi ze jak auto nie kopci,nie kuleje i ogolnie chodzi dobrze to raczej cos z paliwem-zapowietrzony uklad lub cos z pompka doprowadzajaca paliwo do silnika.auto po odpaleniu chodzi rowno,w czasie jazdy zadnych szarpniec itd.,nie kopci ani nic podobnego.ki diabel siedzi w mojej bravince?
[kom:194749ec77] Poprawiony Temat [/kom:194749ec77]