Witam czy da się przerobić klimatyzacje ręczna na Climatronic (automatyczną) Robił juz to ktoś?? Przy stilo 1,9JTD 115KM Co trzeba wymienic itp. Mile widziane zdjecia. Piście co o tym sadzicie. Gyż mam zamiar przerobić :)
To jest widok strony w wersji do druku
Witam czy da się przerobić klimatyzacje ręczna na Climatronic (automatyczną) Robił juz to ktoś?? Przy stilo 1,9JTD 115KM Co trzeba wymienic itp. Mile widziane zdjecia. Piście co o tym sadzicie. Gyż mam zamiar przerobić :)
Jest to możliwe, niestety nie mam zdjęć, sam o tym myślałem - na allegro można znaleźć "zestawy" po jakieś 500PLN, poza przednim panelem w ich skład wchodzą silniczki sterujące nawiewem, dmuchawy itd. dokładnie sam nie wiem, jest to operacja dość skomplikowana ale podobno wykonalna.
Poszukaj na tym forum, temat był już podejmowany
Pozdrawiam :)
http://fiatforum.com.pl/topics14/czy...pic-vt3269.htm
przeczytaj sobie ten temat,tam jest odpowiedz;)
według mnie to za drogie przedsięwzięcie ... i szczerze powiem u mojego taty jest climatronic a u mnie zwykla klima ... i wole swoja ... :)
Trzeba zmienić sam panel, zmienić cały zespół nagrzewnicy, trzeba dodać sterownik i przedewszystkim miec Body które z tym sterownikiem zagada.
No widze chłopaki że troche zabawy jest Ale chyba więcej jak 1000zł nie będzie kosztować?? Bo denerwuje mnie to że co chwile musze regulować Nawiewiem bo raz jest za ciepło raz za ziomno... :evil: wrrr A przy climatroniku ustawiasz sobie teperaturke i gra Więc jesli sie dokładnie zoriętuje i będzie to realne to założe:D
Można zrobić bez większych problemów, jeden z kolegów z Autokącika niedawno przerabiał swojego Stilona. Z tego co pamiętam kosztowało to około 6 stówek za klamoty i dwa dni pracy w garażu.Cytat:
Napisał malin31
A masz jakieś dokładne namiary do niego?? Może ma ktoś opisane jak to zrobić??
taki opis tez z checia bym zobaczyl ;)
Zarejestruj się na Autokąciku i poszukaj szukajką, jak nie znajdziesz to zapytaj na kąciku Stilo. Nie będę dawał namiarów bo nie wiem czy kolega sobie tego życzy.Cytat:
Napisał malin31