To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
Trzaski -
Trzaski
Drodzy forumowicze od jakiegoś czasu mam następujący problem.Otóż przy otwieraniu drzwi kierowcy słychać bardzo głośne trzaski dochodzące z miejsca "zawiasu"drzwi.są one 2 lub trzy,bardzo głośne.Tak jakby coś z ogranicznikiem otwarcia drzwi.Czy jest na to jakiś domowy sposób,czy trzeba kupić nową część i ewentualnie czego szukać aby kupic np.na Allegro?Dzięki za odpowiedzi z góry.
-
Re: Trzaski
Cytat:
Napisał Kajetan.Kisiel
Drodzy forumowicze od jakiegoś czasu mam następujący problem.Otóż przy otwieraniu drzwi kierowcy słychać bardzo głośne trzaski dochodzące z miejsca "zawiasu"drzwi.są one 2 lub trzy,bardzo głośne.Tak jakby coś z ogranicznikiem otwarcia drzwi.Czy jest na to jakiś domowy sposób,czy trzeba kupić nową część i ewentualnie czego szukać aby kupic np.na Allegro?Dzięki za odpowiedzi z góry.
Prawdopodobnie masz ogranicznik drzwi do naprawy
Luknij na ten link
http://www.autocentrum.pl/go/228__Fi...wi__7__40.html
-
Dzięki.Jak się ociepli to spróbuję go wymienic.
-
Cytat:
Napisał Kajetan.Kisiel
Dzięki.Jak się ociepli to spróbuję go wymienic.
Zapewne masz luz na sworzniu ogranicznika.
Jeżeli bardzo Cie to denerwuje to zakup piwo , wypij ze smakiem a następnie wytnij blaszkę i owiń na sworzeń ogranicznika i na jakiś czas masz spokój.
Zrobiłem tak znajomemu w Sienie i do dziś ma spokój.
-
miałem to samo i to nie tyle ogranicznik co takie śmieszne cosk plastikowe co tam sie suwa prysnąłem smarem a aerozolu i po kłopocie. moze masz tak samo
-
seth67 o jakim palstiku piszesz?Patrzyłem i iie bardzo wiem co się tam suwa.Chodzi Ci o to tworzywo na drzwiach w które wchodzi ogranicznik?
-
nie u mnie na tym ograniczniku jest taka jakby rolka cossik takiego dziwnego zrobie zdjecie i wrzuce
-
-
Czy ten ogranicznik możne również powodować to ze otwarte drzwi, otwierają się maksymalnie? Czy idzie to jakoś poprawić podkręcić?
-
Może coś takiego spowodować ale na ogół drzwi otwierają się ciężko. Niestety nie idzie nić z tym zrobić, tylko wymienić.
-
Przyzwyczaiłem się do tych trzasków.