Potrzebna pomoc ! Problem z Bravo 1.6 16V ! Czy to koniec ?
Witam, mam następujący problem, jeżdżę bravo 1.6 16V od roku, po kupnie samochodu wymieniłem (alternator, rozrusznik, świece i kable, sprzęgło, lambde, rozrząd) to z takich ważniejszych. Przed kilkoma miesiącami zacząłem mieć problem, samochód tracił na mocy z dnia na dzień, obroty skakały, silnik nierówno pracował, później doszły kłopoty z odpalaniem, aż w końcu w ogóle przestał palić. Trafił do mechanika, jak się okazało przestawił się rozrząd, samochód został naprawiony, rozrząd ustawiony (powiedziano mi że na wałku było coś spawane przy gwincie i nie mam żadnej gwarancji ze to się znów nie poprzestawia, chyba jeszcze coś mówili że na kleju wzmocnili, i toczyli jakąś śrubę żeby to się trzymało) No ale jak do tej pory wszystko było ok jeździł normalnie, moc i obroty w porządku, żadnych stuków ani nic. Wjechałem wieczorem do garażu (wszystko działało ok, nic niepokojącego nie odczułem ani nie zauważyłem) a następnego dnia samochód nie chce odpalić, kręci normalnie rozrusznikiem i nic... Czy to znów ten rozrząd ? Tylko że żadnych objawów teraz nie było, żadnego spadku mocy, skakania obrotów ani nic, tak po prostu przestał palić... (dodam że sprawdziłem napięcie na kostce od pompy paliwa i jest ok) Proszę o podpowiedzi co mogę jeszcze sam sprawdzić ? Czy to już silnik do wymiany ? Z góry wielkie dzięki za pomoc. Pozdrawiam.