To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
Klamka -
Klamka
Witam, wymieniał już może ktoś klamkę od drzwi w punciaku ?? Ma ktoś może jakiś manual jak się do tego zabrać i jak to wygląda ?? Niestety od dziś rana nie mogę otwierać drzwi kierowcy od zewnątrz gdyż klamka nie działa mi jak powinna. Jak się nią rusza słychać jakiś metaliczny dźwięk jakby spadło jakieś ścięgno albo urwało się coś. Obawiam się, że trochę ją przegwałciłem rano przy otwieraniu bo myslałem że drzwi przymarzły mi do uszczelki a później zauważyłem że centralny jako jedynych nie otwarł mi tych drzwi i musiałem manualnie wyciągać ewidentnie zamarznięty"cypelek" od zamykania drzwi. Drzwi można otwierać od wewnątrz więc problem tu leży raczej w klamce. Co tam się mogło zepsuć ??
-
klamkę zdemontujesz jak zdejmiesz boczek z tego co mi wiadomo tam masz całe mocowanie klamki. a co do tego co sie mogło stać to najprawdopodobniej cięgno spadło lub zerwałeś
-
Dzieki Seth67 , masz rację, spadło cięgno od klamki dlatego drzwi się nie otwierały. Już to zrobiłem ze znajomym, trochę się pomęczyliśmy na mrozie aż ręce zamarzały ale już jest OK. Niestety jak nie znasz myku na to, to można się nieźle podenerwować a "gwiazdka" jest w tym, że powinno się to robić przy zamkniętych drzwiach i wtedy bez problemu cięgno od klamki wskakuje gdzie powinno i problem rozwiązany ale trochę zajęło nam to czasu wpadnięcie na to :).
-
nie ma sprawy od tego jestesmy zeby sobie pomagać. dobrze ze nic powaznego się nie stało