To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
Zakup fiata Brava -
Zakup fiata Brava
Witam.
Chce zakupic fiata brava 1.6 16v z 96/98 r Zobaczyłem instrukcje oblsugi i sie przeraziłem. Jak to jest z zegarami Poniewaz np ten model http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C10871049 ma zegary z fiata brava z automatyczna skrzynia biegów wg instrukcji a ten manualnej http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C10687280 wg instrukcji. Czy to może oznaczac ze był bity?Czy może były montowane w zależności od wersji?
-
ja mam bravo z 97 manualna skrzynia i zegary jak w tym nibieskawym (nawet ten sam kolor mam )
-
Ja mam Bravo z 96r też z manualną skrzynią i mam zegary takie jak ten niebieski i tak jak kolega wyżej nawet ten sam kolor mam :) a np mój znajomy ma brave z 97r i ma te zegary niby od automata a ma manualna skrzynie. Nie wiem czym to jest spowodowane. Pozdrawiam ;)
-
Liczniki mogą się różnić w zależności od rynku na jaki był wyprodukowany samochód . Co do wypadkowości to raczej nie powinno mieć znaczenia (samochód po wypadku w którym zawiesza się wskazówka prędkościomierza raczej nie da się naprawić) , wymiana licznika może być spowodowana chęcią ukrycia przebiegu . Zwróć uwagę na stan siedzeń.
-
Cytat:
Napisał Q..
Liczniki mogą się różnić w zależności od rynku na jaki był wyprodukowany samochód . Co do wypadkowości to raczej nie powinno mieć znaczenia (samochód po wypadku w którym zawiesza się wskazówka prędkościomierza raczej nie da się naprawić) , wymiana licznika może być spowodowana chęcią ukrycia przebiegu . Zwróć uwagę na stan siedzeń.
i wytarcie kierownicy:D
-
W niebieskim wlot powietrza w zderzaku (pod tablicą) jest w kolorze nadwozia , powinien być czarny (jeśli się mylę to proszę mnie poprawić)
-
Owszem wytarcie siedzen , i kierownicy duzo daje. Trudno jest kupic takiego fiata zeby nie byl tluczony ..;/ Dlatego zapytałem sie o te liczniki..;/ Bo jest to ciekawa sprawa.. A tak sie zapytam jeszcze.. Na co zwrócić uwage przy kupnie? Z tego co czytałem jak ma objawy rdzy to był źle zrobiony po stłuczce, ponieważ blacha jest ocynkowana..Co jeszcze silnik, zawieszenie itd?
-
Ja napiszę tak:
Czerwona Brava: wszystko cacy widać standard, tylko zdjęć boków jak na lekarstwo, dziwnie odstaje lewy błotnik od drzwi.
Błękitna Brava: wszystko cacy, ale ktoś przy tym grzebał tj możliwy jakiś tjun optyczny. Zegary z bravo IMHO mi się bardziej podobają, zderzak przedni pomalowany na full kolor, tylny zdaje mi się że też maźnięty, dziwnie pofalowana czarna listwa na drzwiach kierowcy, felgi niefiatowskie.
Cytat:
Napisał michalw87
Na co zwrócić uwage przy kupnie?
Na wszystko, najlepiej weź jakiegoś kolegę któremu nie udziela się euforia kupna samochodu i niech onz Tobą ogląda.
- patrz na odcienie farby na różnych elementach auta, na metaliku widać mocno źle dobraną farbę.
- poszarp za koła sprawdź czy nie ma luzów,
- tylne koła jeśli stoją tak |---| jest ok, jeśli stoją tak/---\ znaczy że tuleje wahaczy do wymiany.
- przednim zawieszeniem zbytnio się nie przejmuj, średnio raz na 1,5 roku każdy z użytkowników BBM wymienia wahacze, które nie są jakoś strasznie drogie.
- przyjrzyj się czy porysowanie przedniej i tylnej szyby Ci odpowiada,
- czy komora silnika nie jest zabryzgana olejem lub przesadnie czysta,
- czy po odkręceniu korka oleju na odpalonym silniku nie dymi spalinami,
- czy nie rzucają w oczy się wycieki z układu chłodzenia
- czy po odpaleni silnika pracuje on równo i nie falują obroty
- zapytaj jaki olej jest lany - ma być półsyntetyk
- popytaj kiedy wymieniony pasek rozrządu
- zapytaj w twarz sprzedawcę co przy nim robił, co ostatnio wymieniał, czy nie miał stłuczek, a jeśli wcześniej wykryjesz że coś jest nie tak a sprzedawca się do tego przyzna na pewno jest to na +.
- no i środek, nie ma co ukrywać że 12 letnie auto będzie miało idealnie zadbany środek więc trzeba się zastanowić czy takie zużycie nam odpowiada.
-
sprawa liczników wygląda tak ze te okrągłe zegary zaczęte produkować być w brava/bravo od 1999 roku więc jak znajdziesz okrągłe w starszym lub odwrotnie tzn ze było przy nim majstrowane :)
-
Dzięki. Twoja odpowiedz pasuje , ale w dieslu byly montowane tylko okrągłe. A tamte oferty były tylko przykładowe chyba ze ten niebieksi jest nawet nawet, tu mam 2 ktore mnie interesuja
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C10118567
http://moto.allegro.pl/item871186868...sprawdzic.html
Wiadomo nie jade sam tylko biore kogos kto sie zna