witam! mam problem z mocą w mojej maryśce. objawia się to tym że nie ma odpowiednich obrotów i ma problemy z osiągnięciem prędkości. na początku działo się tak tylko przy podjeżdżaniu pod wzniesienia teraz już też na prostej. POMOCY!!!!!!!!!!!!!!
To jest widok strony w wersji do druku
witam! mam problem z mocą w mojej maryśce. objawia się to tym że nie ma odpowiednich obrotów i ma problemy z osiągnięciem prędkości. na początku działo się tak tylko przy podjeżdżaniu pod wzniesienia teraz już też na prostej. POMOCY!!!!!!!!!!!!!!
Co masz na myśli, mówiąc, że nie ma odpowiednich obrotów? Może są za duże przy przyspieszaniu??? Jeśli to może się ślizgać sprzęgło....
Sprawdź sobie kompresję. Jeśli auto ma problemy z pokonywaniem wzniesień to pierwsze sygnały że gdzieś ucieka ciśnienie.
ok dzięki sprawdze i dam znac
Witam serdecznie!mam troche podobny problemale wydaje mi sie ze powazniejszy.A wiec tak; Moja marea zaczeła tracic moc.max 130km/h kiedy nagrzeje sie silnik tzn ok 70 stopni zaczyna mrugac kontrolka oleju na luzie a gdy dodam gazu kontrolka gasnie samochod chodzi jakby nie palil na jeden gar - dzwiek zblizony do disla.przy gwaltownym tzn energicznym wcisnieciu pedalu gazu wydobywa sie dzwiek tak jakby charczalo-a dzwiek bylby zamkienty w jakiejs puszcze.z dnia na dzien bylo coraz gorzej oddalem go do mechanika ktory stwierdzil ze jest walnieta pompa oleju .Wymienilem ta pompe , olej , czujnik oleju ,oraz panewki poniewaz byly podobno przytarte.kiedy go odebralem bylo o wiele lepiej odzyskal moc lecz nie dokonca, ale kontrolka oleju dalej mryga po nagrzaniu sie silnika.mechanik oddajac mi auto powiedzial ze dobrze bylo by wymienic tez walki rozrzadu ale nie mialem juz kasy... :( niestety minal miesiac kontrolka dalej sie swieci auto starcilo moc a przy obrotach 2500-3000 znowu zaczyna charczec-buczec i troche szarpac.oddalem go do kontroli i podobno nie ma cisnienia w 3 cylindrach a w czwartym ma takie minimalne i dobrze by bylo zrobic kapitalny remont silnika.dodam ze auto ma przejechane 272 tys km.Co Wy na to?/Mozecie mi jakos pomoc??
[size=2][ Dodano: 2009-12-08, 22:00 ][/size]
:sciana:
[size=2][ Dodano: 2009-12-08, 22:04 ][/size]
jesli sie okaze ze trzeba robic caly silnik to chce go sprzedac.Takze jest to Fiat Marea Weekend 16 16V 103 km wspomaganie kierownicy elektryczne szyby. maj 1997 rok 2 wlasciciel caly czas w polsce kupiony w salonie.Chetnie byl kupil Fiata bravo lub Brava.Dzieki
Na 90% kapa silnika. Na jakim oleju jeździłeś przed wymianą pompy, a na jakim jeździsz teraz?
castrol syntetyk a teraz mam mobil 1 mineralny poniewaz mechanik tak zalecil ze wzgledu na przebieg. :roll:
[size=2][ Dodano: 2009-12-10, 19:01 ][/size]
Kapa silnika... szczerze nie kojarze wiem ze w motorach jest cos takiego a w autach??
[size=2][ Dodano: 2009-12-10, 19:14 ][/size]
dodam jeszcze ze dzisiaj sprawdzalem u innego mechanika cisnienie to na wszystkich garach mam ok.11 takze w normie :lol:
[size=2][ Dodano: 2009-12-10, 19:20 ][/size]
Kapa czyli pokrywa silnika tak?? ;D
już wiem jaka przyczyna! SPRZĘGŁO SIĘ SKOŃCZYŁO po 130 tyś na liczniku nic dziwnego. wstyd że wcześniej na to nie wpadłem! :sciana:
Kapa czyli kapitalny remont. Sprawdź sobie sam kompresję, jak będzie dobra to sprawdz ciśnienie oleju. Być może czujnik jest strzelony, albo coś po drodze od czujnika do zegarów.