Witam mam taki problem nie zamyka mi centralny zamek alarm sie uzbraja ale nie zamyka ani nie otwiera drzwi dodam ze mam wylaczona syrene ale to chyba niczym si enie ma co moze byc?
To jest widok strony w wersji do druku
Witam mam taki problem nie zamyka mi centralny zamek alarm sie uzbraja ale nie zamyka ani nie otwiera drzwi dodam ze mam wylaczona syrene ale to chyba niczym si enie ma co moze byc?
Syrenka nie ma nic do centralnego zamka, możesz sprawdzić czy central będzie działał jak przekręcisz kluczykiem, może to wina jakiegoś bezpiecznika. Jeśli centralny będzie się zamykał po przekręceniu to możliwe, że jakieś połączenie między centralką jest uszkodzone.
własnie chodzi o to ze jak siedze w srodku klamka nie zamyka z pilota nie zamyka i kluczykiem tez nie zamyka...
No to sprawdź bezpieczniki, może się przepalił od centralnego. W każdych drzwiach jest tak samo?
w kazdych,a gdzie szukac bezpiecznika tam w tym panelu pezpiecznikow czy jest gdzies jakis osobny od centralki?
Powinien być w skrzynce bezpiecznikowej, a jeśli centralka jest niefabryczna to może być przy centralce.
moze głupie pytanie a gdzie sie znajduje centralka??
Podejrzewam, że powinna być gdzieś za schowkiem, tak jak w Bravo lub prawym progiem tak miałem w Astrze, ewentualnie w okolicach bezpieczników, przeważnie montują w tych miejscach...
Witam sprawdzilem bezpiecznik nie jest przepalony lecz problem nie ustąpil co moge jescze podejrzewac??
Mogą być uszkodzone przewody, może być słaba masa, może być uszkodzona centralka...
no to chyba elektryk mnie czeka:)
[size=2][ Dodano: 2009-12-14, 21:38 ][/size]
a jescze doszło mi na mysl czy to nie moze byc którys czujnik od drzwi ??
bo mam ułamany od maski czy moze dla tego nie zamykac??
ale przy podłaczaniu akumulara z otwarta maska zamykal centralny wiec chyba nie to.
[size=2][ Dodano: 2009-12-14, 21:39 ][/size]
zamykal przed zepsuciem a teraz juz nie zamyka:)
Spróbuj odłączyć przewód od tej krańcówki pod maską, ewentualnie wciśnij ją jakoś, możesz też zobaczyć te krańcówki przy drzwiach. To zależy od alarmu jak to działa w jednych syrenka pika, że coś jest otwarte i zamyka pozostałe drzwi, a w innych nie...