To jest widok strony w wersji do druku
-
[światła] duży problem.
Witam Panowie
Mam taki problem w Ducato 2007r, niski i krótki, 2.2 Disel. Po zapaleniu światej postojowych lub mijania, postojowe po 2 sekundach gasną, i tak mam zawsze obojetne czy dopiero uruchomiłem pojazd czy tylko wyłączyłęm i włączyłem światła.
Bezpieczniki sprawdzone- są ok. Żarówki też sa ok bo wiadomo świecą przez te 2 sekundy, a i tak już wymeiniałęm ze 2 razy.
Dodam, że z tyłu jak sie wciśnie hamulet to światło normalnie świeci, a gdy go puszcze gaśnie całkowicie.
Problem dotyczy tylko prawej strony, z lewej jest wszystko ok.
Z góry dzięki za pomoc.
-
Na początek można by sprawdzić masę.
-
witam.
z masa wszystko ok, zresztą jakby Jej nie było to by wcale sie nie zapalały te światła,, a ta kto 2 sekundy i gasną.
Nie mam pojęcia co to może być.
-
przydałby sie schemat instalacji ....
-
poszukaj faktycznie wycinka ze schematów, choć jest to dla mnie dziwne,
gdyż zazwyczaj w fiacikach postojówki są na jednym obwodzie z np podświetleniem deski, wskaźników czy tablic;
bezpiecznikami tylko potem oddzielone na lewą i prawą stronę; nie kojarzę ducato, ale nie powinno być inaczej (chyba...);
przekaźniki które mogą robić jakieś cuda są dopiero dawane na mijania i drogowe/długie; no i przeciwmgielne;
gdyby to był włącznik od świateł to by obie strony gasnęły.. hm.. ciekawe...
-
Witam
Mam identyczny problem w Bravo'07. Proszę o pomoc.
Dodam, że przy wciśnięciu hamulca, stop jak i postojowe (zespół prawy) zapalają się ale na około 1 sekundę po czym gasną (lewa strona świeci normalnie).
Niestety nie udało mi się wygooglować podobnego przypadku dlatego odkopuję ten wątek.
Dodatkowo PW do autora.
-
Cytat:
Napisał
SqL84
Witam
Mam identyczny problem w Bravo'07. Proszę o pomoc.
Dodam, że przy wciśnięciu hamulca, stop jak i postojowe (zespół prawy) zapalają się ale na około 1 sekundę po czym gasną (lewa strona świeci normalnie).
Niestety nie udało mi się wygooglować podobnego przypadku dlatego odkopuję ten wątek.
Dodatkowo PW do autora.
Sprawdz zarówki czy maja odpowoednia moc.. Jak beda pobierały za duzo pradu body je wyłaczy
-
Cytat:
Napisał
Damian-jg
Sprawdz zarówki czy maja odpowoednia moc.. Jak beda pobierały za duzo pradu body je wyłaczy
tak jak kolega wyzej pisze sprawdz zarówki . u mnie od podswietlania tablicy zarówki strasznie sie grzały i to mi wyłaczało postojówki i obrysówki ,
-
Problemem była żarówka stop, którą należało obrócić o 180 stopni w gnieździe. Żarówki te mają dwa druciki żarowe, świecą w zależności od pozycji w jakiej jest włożona żarówka. Dopiero odwrócenie żarówki spowodowało żarzenie się właściwego drucika.
Dzięki za trafną podpowiedź dot. żarówek.