[ogrzewanie] 0oC na wyświetlaczu
Witam
Wczoraj spadł śnieg:D Fajnie. Wczoraj maryśka miała problemy z odpaleniem. Nie fajnie:(
Ok. Opis sytuacji jest prosty. Spadł pierwszy śnieg, temperatura około 0 stopni plus duża wilgotność. Wkładam kluczyk przekręcam aby odpalić i jakoś tak czuje że coś jest nie tak. Wydawało mi się że napięcie w instalacji jest za małe (przygaszony wyświetlacz z kilometrami i dźwięki elektryki nie takie oraz co dało mi do myślenia bardzo przymulona praca rozrusznika:). Za pierwszym razem nie wyszło. Nie odpaliłem. Za drugim razem już było ok. Dwa pytania, może ktoś zna odpowiedź:
1. Czy często w fiatach jest problem z odpaleniem w zimę ponieważ czytałem na forum że Włosi spaprali instalację i śniedzieje jeśli tak to jak zapobiec problemom z elektryką.
2. Co znaczy fakt że na wyświetlaczu przebiegu przy odpalaniu pojawia się temperatura zewnętrzna 0oC lub 1oC?
Pytam z racji niewiedzy. Nie znalazłem niczego podobnego za pomocą opcji szukaj. Zastanawia mnie czy zimowanie na dworzu nie będzie negatywnie się odbijało na elektryce.