Nie wiem czemu nie dzialaja mi tylne glosniki...nie wiem czy jest to wina bezpiecznikow czy moze glosniki sa zepsute a moze poprostu sie je wylacza w radioodtwarzaczu
prosze o pomoc
To jest widok strony w wersji do druku
Nie wiem czemu nie dzialaja mi tylne glosniki...nie wiem czy jest to wina bezpiecznikow czy moze glosniki sa zepsute a moze poprostu sie je wylacza w radioodtwarzaczu
prosze o pomoc
przede wszystkim to rozbierz obudowy tych głośników z tyłu i sprawdź czy kabelki się nie odłączyły. jeśli są ok to (wcześniej) pożycz od kogoś miernik napięcia i zobacz czy kable dostają je. jeśli tak to głośniki kaput (choć mało prawdopodobne, żeby wtedy wcale nie działały, tym bardziej oba) jeśli nie (bardziej prawdopodobna wersja) to gdzieś musi być wcześniej problem, albo tam gdzie stykają się kable z radiem (panelem?) albo to jakiś moduł się wykupkał, albo jakiś bezpiecznik (choć chyba nie odpowiadałby za same tylne głośniki). Tyle z mojej laickiej pomocy, ale prawdopodobnie nikt na forum Ci nie pomoże bez sprawdzenia tych podstawowych rzeczy. Chyba, że sprawa jest najprostsza z możliwych: w ustawieniach "audio" radia masz opcje "fader" i tam wybierasz front/rear i ustawiasz głośność z przodu i z tyłu. Może ktoś się bawił, wyciszył tył na, dał maxa z przodu i tak zostawił <- sprawdź to najpierw :) powodzenia
A masz czujniki cofania ?
One działają niezależnie od ustawień audio przy cofaniu powinny piszczeć ...
W moim przypadku ... po kupnie używanego stilo .. głośniki tylne nie działały okazało się że ktoś grzebał i przycisnął kabel
W serwisie wyciągnęli i teraz działają
Działały Ci wcześniej ?
beda jaja jak ktos grzebal przy radiu i moc jest przekazana na przod a tyl jest odlaczony_funkcja ta nazywa sie FADER. zobacz w radiu moze to po prostu tylko to!