Re: Grande Punto 1.4 77KM
Cytat:
Napisał gbk
Planuje kupic Grande Punto z silnikiem 1.4 77KM, nowy, z salonu.
Na autocentrum.pl czytam przerazajace posty nt. awaryjnosci, skrzypienia, halasow, spasowania elementow nadwozia itp.
Jakie jest Wasze doswiadczenie? Doradzacie / odradzacie?
Pozdrawiam!
Czy słyszałeś o wyprzedaży samochodów Fiata rocznika 2009? Upusty dochodzą nawet do 20000zl. Według informacji producenta Grande Punto w wersji Active 1,4 , 77 KM, 5-cio drzwiowa, można uzyskać rabat w wysokości 6 tys zl co daje kwotę 43 tys zł. Alternatywnie do oferty rabatowej można skorzystać z oferty kredytowej lub leasingu. Odnośnie z pasowania elementów nadwozia czy skrzypienia zazwyczaj to tylko mity. Najlepiej byloby odwiedzić salon oraz umówić się na jazdę próbną. Poza tym Fiaty cieszą się opinią solidnych i niezawodnych aut, kierowcy chwalą także niskie ceny części zamiennych.
--------------------
Chcesz wiedzieć więcej o wyprzedaży Fiata – napisz.
Re: Grande Punto 1.4 77KM
Cytat:
Napisał gbk
Planuje kupić Grande Punto z silnikiem 1.4 77KM, nowy, z salonu.
Na autocentrum.pl czytam przerażające posty nt. awaryjności, skrzypienia, hałasów, spasowania elementów nadwozia itp.
Jakie jest Wasze doświadczenie? Doradzacie / odradzacie?
Pozdrawiam!
Ja doradzam - u mnie w modelu 2+2 sprawdza się wyśmienicie.
"+" Powiem tak - nie jest to klasa >D, ale na codzienne jazzdy i wakacyjny wypad w PL zupełnie wystarczy. Nie pali dużo, 'dobrze się prowadzi'...
"-" Byłem nim we Francji, ale długa jazda >130kmh jest "trudna". I nie pali wówczas dużo (~5,8/100), ale hałasuje. To nie jednak nie 'maluch', by kolanami uszy zatykać.
Rozważ klimę jako opcję - mnie tego nie brakuje, ale zonie tak. Jeśli 'dotyczy' ;)